5 Besteci 5 Süit albümü yayınlandı

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın ikincisini düzenlediği Ulusal Beste Yarışması’nda ödül alan eserler “5 Besteci 5 Süit” başlığı altında Lila Müzik tarafından yayınlandı.

Albümde; Onur Arınç Duran, Baran Doğaç Ünal, M.Burak Soykan, Salih Kartal ve Artun Hoinic’in eserleri yer alıyor.

Ulusal Beste Yarışması, müzik repertuvarını zenginleştirmek ve genç bestecileri teşvik etmek amacıyla Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası tarafından ikinci defa düzenlenmişti. 35 yaş altındaki bestecilerin davet edildiği yarışmaya katılan eserler, Gürer Aykal yönetimindeki İstanbul Sinfonietta Oda Orkestrası tarafından yorumlandı.

Yarışmaya katılan besteler, klasik müzik dünyamızın önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Jüride orkestra şefi Gürer Aykal, besteci Oğuzhan Balcı, besteci Turgay Erdener, orkestra şefi Rengim Gökmen ve Antonio Pirolli, besteci-müzikolog ve müzik teorisyeni Yalçın Tura ile besteci Hasan Uçarsu yer aldı.

Yarışmanın final gecesi, halka açık olarak ve dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşti. Birinciliği Onur Arınç Duran’ın hocası Muammer Sun’a ithaf ettiği “Oda Orkestrası için Sinfonietta”, ikinciliği Baran Doğaç Ünal’ın “Oda Orkestrası için Sinfonietta”, üçüncülüğü M. Burak Soykan’ın “Sinfonietta”, mansiyon ödülünü Artun Hoinic’in “Sinfonietta” ve Seyirci Özel Ödülü’nü Salih Kartal’ın “Sinfonietta in D” başlıklı eserlerine verildi.

Albümün kitapçığında yer alan eserlerle ilgili bilgileri besteciler kendileri kaleme aldılar. Albümün masteringi Can Aykal, fotoğrafları Emre Başak, CD’nin tasarımı ise Gözde Oral tarafından yapıldı.

Kadıköy Belediyesi tarafından müzik dünyamız için önemli bir kültür hizmeti olarak yayınlanan “5 Besteci 5 Süit” başlıklı CD’yi müzik marketlerde ve dijital platformlarda bulabilirsiniz.