KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Kadıköy’de duvarlar konuşuyor

Gri duvar sıkıcılığı ve kasvetine Kadıköy’den isyan var. Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirelecek olan Mural-İst Festivali ile Kadıköy duvarları grinin kasvetinden kurtulup birer sanat eserine dönüşecek. 

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Mural-İst Festivali kapsamında pek çok yerli ve yabancı graffiti sanatçısı Kadıköy duvarlarını konuşturacak. 

İlki 2012 yılında gerçekleşen Mural-İst Festivali'nin dördüncüsü 11 Haziran’da başlıyor. Mural-İst Festivali kapsamında 3 yılda Yeldeğirmeni’nde 16 duvar, 7 yerli ve 9 yabancı sanatçı tarafından boyandı. Bu yılki festivalde sadece Yeldeğirmeni sokakları değil tüm Kadıköy sokakları renklenecek. 

Festival kapsamında İspanya, Amerika ve Rusya’dan gelecek sanatçılar Türkiyeli mural sanatçıları ile birlikte duvarları griden kurtaracak. 

"Yıkık dökük gri duvarlar yerine bu dev tablolara bakmak hepimizin şansı" 

Mural-İst Festivali'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını açıklayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Kadıköy sokakları duvar boyama sanatının en güzel örnekleriyle dolu. Geçtiğimiz yıl Polonyalı sanatçı M-City'nin yaptığı duvar resmi 2014'ün en iyi 20 murali arasına girmişti. Yıkık dökük gri duvarlar yerine bu dev tablolara bakmak hepimizin şansı. Bu anlamda bu festivale elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Mural-İst Festivali'nin ilk etabı 11 Haziran Cuma günü, Rusya-Tataristan’dan gelen Rustam Qbic'in Moda Ağabey Sokak Emek Apartmanı'nda başlayacağı mural ile start alacak. Yaz boyu devam edecek çalışmalarda İstanbul’dan Cins, İspanya’dan Deih, ABD’den LEVİ ve KRISTI, yine İstanbul’dan Esk Reyn, Nuka ve Wicx, Kadıköy duvarlarını renklendirecek.

 


Fotoğraf Galerisi