KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Kadın Yönetmenlerden Kısa Filmler Kadıköy'de

Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek 1’inci Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali, 13-14-15 Eylül tarihlerinde Yeldeğirmeni Sanat’ta gerçekleşecek.

ABD ve İspanya başta olmak üzere 4 yıldır farklı noktalarda gerçekleştirilen festivale bu yıl Türkiye ev sahipliği yapıyor.

1. Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali adıyla başlayacak festivalde, kadın kısa filmcileri teşvik etmek, sayılarının ve üretimlerinin artmasına katkıda bulunmak, dünyanın her yanından kadın yönetmenleri bir araya getirmek, dünyadan ve Türkiye’den nitelikli kısa filmlerin seyirci ile buluşturmakı amaçlanıyor.

Festival programında, özel seçki gösterim filmlerinin yer aldığı, kadınlar tarafından çekilen 49 film gösterilecek.

Farklı bakış açılarına ve hikâyelere sahip kadınların çektiği 30 finalist filmin yer aldığı  festivalde ulusal ve uluslararası kategoride seçilecek birer filme ‘en iyi film ödülü’ verilecek. Ödül alacak filmleri oyuncu Bennu Yıldırımlar, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yönetmen Çağrı Vila Lostuvali ve yönetmen Ceylan Özgün Özçelik’ten oluşan jüri belirleyecek.

Kadıköy Belediyesi'nin desteklediği festivalde, gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmaları da yer alacak.

Kameralı Kadınlar Türkiye (WMC) ile birlikte senarist Pınar Bulut'la senaryo yazımı üzerine söyleşi düzenlenecek. Önder Yaycıoğlu ve Ayçe Abana ile kısa filmde profesyonel oyuncularla çalışma atölyesi ile “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” adlı atölye ve söyleşi yer alıyor. Yönetmenliğini Kibar Dağlayan’ın yaptığı, 2011 yılında hayatını kaybeden şair Didem Madak’ı anlatan ‘İçimdeki Yolculuk’ adlı belgeselin ilk gösterimi de sinemaseverleri bekliyor olacak. 

Programa ulaşmak için lütfen tıklayınız.


Fotoğraf Galerisi