KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Karikatür Evi’nde yeni dönem kayıtları başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin mizahı yediden yetmişe Kadıköylüyle buluşturduğu Karikatür Evi, 2017-2018 dönemi katılımcılarını bekliyor. Ücretsiz gerçekleşecek eğitimler için kayıtlar 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Kadıköy Belediyesi tarafından aslına uygun olarak Hasanpaşa’da restore edilen bina geçtiğimiz yıldan bu yana Karikatür Evi olarak hizmet veriyor.

Karikatür Evi’nin ücretsiz gerçekleştireceği 2017-2018 eğitim yılının I. dönemi 17 Ekim Salı günü, II. dönemi ise 5 Aralık Salı günü başlayacak.

Vatandandaşlar kayıtlarını, 11 Eylül Pazartesi günü bir adet fotoğraf, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle Karikatür Evi’nde yapabilecek.

Kadıköy’de ikametin öncelikli olduğu kayıt döneminde, Kadıköy dışında ikamet eden katılımcılar ise, 25 Eylül itibariyle kontenjan müsaitliği olduğu takdirde kayıt yaptırabilecek.

Kayıtlar kontenjanlar dolana kadar devam edecek.

Karikatür Evi’nde gerçekleşecek her bir atölye 8 kişiyle sınırlı. Katılımcılar, yalnızca bir eğitim dönemine kayıt olma hakkına sahip.

Karikatür Evi’ndeki atölye çalışmaları devam zorunluluğu da içeriyor. İki kereden fazla mazeret belirtmeden gelmeyen katılımcı, atölyeye devam edemiyor ve de 2017 - 2018 sezonu boyunca başka bir çalışmaya kayıt yaptıramıyor.

I. dönem atölye çalışmalarının 6 hafta sürmesi planlanıyor. Programda yer alan Stop Motion ve Manga Atölyesi ise 12 hafta sürecek ve tek dönem için kayıt alınacak.

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin adresi ise şöyle;

Hasanpaşa Mahallesi, Kurbağalıdere Caddesi. No:69, 34722

Telefon: 0216 418 10 49

Mesai saatleri Pazartesi'den Cumartesi'ye 09.00-18.00 olan Karikatür Evi, Pazar günleri ise kapalı.

Karikatür Evi’nde bugüne dek neler yapıldı?

- Karikatür Evi’nde geçtiğimiz yıl karikatür, manga ve çizgi roman hakkında 147 atölye yapıldı, bu atölyelere 945 katılımcı katıldı.

- Sezon içerisinde yapılan günübirlik atöyeler kapsamında 16 atölye ve 200 çocuk katılım sağladı.

- Dönem içinde yüzlerce kişinin katılımıyla onlarca sergi ve söyleşi gerçekleşti.

- Yeni dönemde, Uykusuz, Leman, Bayan Yanı çizerleri ile Karikatürcüler Derneği üyelerinin de bulunduğu 13 farklı eğitmen ile birlikte karikatür, çizgi roman, manga, stop motion ve kısa film atölyesi yapılacak. 


Fotoğraf Galerisi