KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Sinematek/Sinema Evi’nde sinema şöleni devam ediyor!

Sinematek/Sinema Evi, yeni programında İtalyan yönetmen Luchino Visconti’ye odaklanıyor. 7-18 Nisan tarihlerinde Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne ağırlayan, 25-30 Nisan tarihlerinde ise KINO’ya ev sahipliği yapan Sinematek, 2 Mayıs-25 Haziran arasında seyirciyle buluşturacağı zengin programı ile sinema şöleni sunmaya devam ediyor.

Çöküş estetiğinin destansı şairi LuchinoVisconti

İtalyan Yeni Gerçekçiliği içinde yetişse de kısa sürede kendi üslubunu geliştiren Visconti hayatı boyunca çağının rüzgârlarına sırtını dönerek kendi estetik eğilimlerinin ve takıntılarının peşinden gitmiş bir yönetmen.Görkemli bir çöküş estetiğinin, mahvedici tutkuların, yozlaşmanın ve sapkınlığın, güzellik ve ölüm çağrısının destansı şairi Luchino Visconti İtalyan Kültür Merkezi İstanbul işbirliğiyle bir kez daha beyazperdede. Retrospektif kapsamında, Vaghe stelle dell’Orsa (1965) dışında tüm uzun metraj Visconti filmleri Mayıs ve Haziran ayları boyunca seyirciyle buluşacak. Onat Kutlar’ın en sevdiği yönetmenlerden biri olan Visconti’yi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda göstermekten ayrıca mutluluk duyuyoruz.

İranlı Kadınlar Konuşuyor

İran halkının özgürlük mücadelesini ateşleyen feminist direnişe dikkat çekmek amacıyla, marjinalleştirilen cinsel kimliklerin gözünden bir bakış sunan deneysel ve belgesel filmlerden oluşan programda 4 uzun metraj belgesel ve 6 kısa metraj film Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşuyor.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ve AnotherGaze/AnotherScreen işbirliğiyle düzenlenen seçki kapsamında yine Uçan Süpürge, ve Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle, Ne Cüretle Bunu İstersin filminin yönetmeni Mania Akbari filminin gösterimine katılmak ve İran’daki halk hareketiyle ilgili son gelişmelere dair görüşlerini paylaşmak üzere konuğumuz olacak.

Sergi: Buradayız, Ayaktayız

İranlı Kadınlar Konuşuyor programına eşlik edecek Buradayız, Ayaktayız sergisi İran’daki direnişten ilham alarak dünyanın farklı yerlerindeki çeşitli direniş hallerine selam niteliği taşıyor.

Küratörlüğünü Saliha Yavuz’un üstlendiği sergide sanatçı Bahar Samadi, Pegah Derakhshan Rokni, Yeşim Paktin, Ata Kam, Fulya Çetin ve Can Ünlü’nün işlerinin yanı sıra Sophie Keir & Kate Millett arşivinden fotoğraflar ve Füruğ Ferruhzad’dan alıntılar da yer alacak. Sergi, program boyunca Sinematek/Sinema Evi sergi salonunda ücretsiz görülebilecek.

Sessiz Perşembe: Sürgünde Bir Yıldız, Ivan Mosjoukine

Hollanda EyeFilmmuseum’un sessiz sinema küratörü Elif Rongen-Kaynakçı danışmanlığında hazırlanan Sessiz Perşembe kapsamında bu defa sessiz sinemanın efsane isimlerinden, Rus tiyatro ve sinema oyuncusu Ivan Mosjoukine’in Çarın Yaveri (Der Adjutantdes Zaren) ve Cehennem Ateşi (Le Brasier Ardent) filmleri, Kurukahveci Mehmet Efendi’nin değerli katkılarıyla sunulan canlı müzik performansları eşliğinde gösterilecek. Cehennem Ateşi’ne deneysel folk-rock ve caz müziği grubu KAM, Çarın Yaveri’ne ise Cenk Erdoğan eşlik edecek.

II. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları

Sinema endüstrisi profesyonellerini bir araya getiren sektör buluşmalarına ikinci kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz.

Sinema Adası organizatörlüğünde 02-03-04 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikten oluşan Sinematek Günleri’nde, sektörde aktif çalışan veya sektöre girmek isteyen sinemaseverlerle profesyonelleri buluşturarak ulusal sinemacılara ağ kurma imkânı ve erişilebilirlik sağlamayı hedefliyoruz.

 

İletişim bilgileri:

[email protected]

+90 216 771 72 79 / +90 216 771 72 98

Osmanağa Mahallesi Hasırcı Sokak No:16 Kadıköy / İstanbul

https://bit.ly/SSEharita


Fotoğraf Galerisi