KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2021 İlan Edildi

Kadıköy Belediyesi, ülkemizin sanat ve kültür hayatını zenginleştirmek, bu çerçevede çoksesli çağdaş Türk müziği alanında evrensel düzeyde müzik diliyle yazılmış müzik yaratıcılığını özendirmek ve verdiği destekle yerel çağdaş Türk oda müziği repertuvarına yeni telif eserler kazandırmak amacıyla düzenlediği Ulusal Beste Yarışması'nın beşincisini 2021'de sonuçlanmak üzere açtı.

“Keman-Piyano Eseri” üzerine düzenlenecek olan yarışma, 36 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı tüm bestecilere açık.

Yarışma jürisinde yine Türkiye'nin yetiştirdiği birbirinden değerli müzik insanları yer alıyor. Cihat Aşkın, Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Özkan Manav, Gülsin Onay ve Hasan Uçarsu'dan oluşan seçici kurul; para ödüllerinin yanı sıra her yıl yayınlanan kazananlar CD'sinde hangi eserlerin yer alacağına da karar vermiş olacak.

Kadıköy Belediyesi önceki yıllarda da genç "piyano" ve "keman" icracılarına yönelik yarışmaların yanı sıra Piyanolu Dörtlü, Piyanolu Üçlü ve iki defa Oda Orkestrası için Beste Yarışmaları açmış, kazanan eserleri CD olarak yayınlamıştı.

Son katılım tarihi 13 Eylül 2021 olan Beste Yarışması'nın canlı icra edilecek olan Final Konseri ve Ödül Töreni, 2021'in Aralık ayında Süreyya Operası'nda yapılacak.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.


Fotoğraf Galerisi