KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Ulusal Beste Yarışması 2019 CD'si çıktı

İstanbul ve ülkemizin müzik yaşamına önemli katkılar sunan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın bu yıl üçüncü kez düzenlediği, Ulusal Beste Yarışması 2019’da ödül alan bestecilerin oda müziği formundaki eserleri “Piyanolu Dörtlüler”, Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Lila Müzik tarafından yayınlandı.

Müzik repertuvarını zenginleştirmek ve genç bestecileri teşvik etmek amacıyla, 35 yaş altındaki bestecilerin davet edildiği yarışmaya katılan eserler, geçtiğimiz Şubat ayında halka açık olarak yapılan bir gecede sahiplerini buldu.

Eserleri, ülkemizin önde gelen usta yorumcuları Özcan Ulucan (keman), Ulrich Mertin (viyola), Ozan Evrim Tunca (viyolonsel) ve Birsen Ulucan (piyanist) tarafından yorumladı.

Yarışmaya katılan eserler, klasik müzik dünyamızın önde gelen isimlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Jüride piyanist Ayşegül Sarıca, Gülsin Onay, besteci-müzikolog -müzik teorisyeni Yalçın Tura, keman sanatçısı Cihat Aşkın, besteci Oğuzhan Balcı,Turgay Erdener ve Özkan Manav yer aldı.

Dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşen, halka açık olarak yapılan final gecesinde, jüri birinciliği Doğaç İşbilen’in Piyanolu Dörtlü’süne, ikinciliği ve Seyirci Özel Ödülü Recep Gül’ün Yolculuk adlı eserine, üçüncülüğü Mustafa Kemal Saydam’ın Üç Renk’ine, mansiyon ödülünü ise Yusuf İzeddin Mesçi’nin Firuze başlıklı eserine verdi.

 “Piyanolu Dörtlüler” CD’sinin kitapçığında yer alan bilgiler besteciler tarafından kaleme alındı. Albümün kayıtlarını Can Aykal, tasarımını Gözde  Oral yaparken, kitapçıktaki fotoğrafları Emre Başak’a ait.

Kadıköy Belediyesi tarafından müzik dünyamız için önemli bir kültür hizmeti olarak yayınlanan “Piyanolu Dörtlüler” albümünü müzik marketlerde ve dijital platformlarda bulabilirsiniz.

www.triolila.com