20. Yüzyıl Müziği

B. Bartok - 6 Romen Folk Dansı Sz.68

C. Debussy - Keman-Piyano Sonatı

Ö. Sönmez - Keman ve Orkestra için Konçerto

Pilsen Konservatuvarı’nın hocalarından olan Roman Fedshuk, "Jan Kocian", “Vianna da Motta”, "Prague Spring", "V. Hummel", "The Gernbach" gibi yarışmalardan Birincilik Ödülleri almış bir virtüözdür.

Çağdaş Türk bestecileri’nin eserlerini ağırlıklı olarak seslendiren Metin Ülkü ise, çoğu Türk bestecisinin eserlerinin ilk seslendirmelerini gerçekleştirdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam eden piyanistin, "Üç Çağdaş Türk Bestecisi", “İstanbul’dan Yeni Müzik”, "5 Rumeli Türküsü" şan-piyano düzenlemeleri gibi kayıtları bulunmaktadır.

S. Prokofyev, B. Bartok ve C. Debussy 20'nci yüzyılın ilk yarısında birbirlerinden oldukça farklı stillerde keman-piyano için eserler yazmışlardır. Onların etkisi pek çok besteciye esin kaynağı olmuştur ve olmayı sürdürmektedir. Özcan Sönmez de bu etkilere açık bir şekilde aslı orkestra eşliğiyle bir keman konçertosu olan eserini bu konser için bir duo düzenlemesi şeklinde yeniden kaleme almıştır.

Bilet fiyatları: 20-25 TL

9 Mart'ta satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx​ adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.