Açılış Konseri: Fransız Müzik Hazineleri

Tarih02 Ekim 2017

Dmitri Berlinsky (keman) & Rustem Hayroudinoff (piyano)

M. Ravel - Keman Sonatı No. 2

C. Franck - Keman Sonatı La Majör

E. Chausson - Poeme Op. 25

E. Ysaye - Keman Sonatı No. 3 Op. 27 "Ballade"

C. Saint-Sans - Introduction et Rondo-Capriccioso Op. 28

Dmitri Berlinsky, dünya çapında en önemli piyano yarışmalarından biri kabul edilen Paganini Keman Yarışması'nda, en genç yaşta birinciliği kazanmış kemancıdır. Berlinsky, Uluslararası Çaykovski Keman Yarışması da dahil olmak üzere diğer birçok önde gelen yarışmada birincilik kazanmış; SONY, Juilliard, YCA ve Bagby Vakıfları tarafından birçok ödüle layık görülmüştür.

Rustem Hayroudinoff ise Japonya, ABD, Güney Amerika, Kanada, Avrupa ve ülkesi Rusya'nın önde gelen salonlarında verdiği konserlerle dünya çapında sanat ve basın çevrelerinden büyük övgüler almıştır. NAMI Records, Decca, Chandos and Onyx Classics etiketleriyle CD'leri bulunan piyanist, kayıtlarıyla BBC Music, Gramophone dergileri ve BBC Radio 3 tarafından ödüle layık görülmüştür.

Franko-Belçika ekolü sadece Fransız müziğinin en güzel eserlerini repertuvara kazandırmakla kalmamış, aynı zamanda Ysaye gibi efsane olmuş bir keman virtüözünü de yetiştirmiştir. Franck en sevilen keman sonatını düğün hediyesi olarak ona armağan etmiş, Chausson "Poeme" eserini ona adamıştır.

Süreyya Operası'nın 'Açılış Konseri'nde Fransız müzik repertuvarının hazineleri olarak adlandırabileceğimiz beş mücevherini, dünya çapında iki virtüözden dinleme fırsatı bulacağız.

5 Eylül'de satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx adresinden temin edilebilir.