Agnès’in Kısaları - 2

Mekan Caddebostan Kültür Merkezi

B Salonu

Kadıköy Belediyesi Sinematek / Sinema Evi

Kadıköy Belediyesi Sinematek, düzenlediği bu ilk toplu gösterimde, sinema sanatının ustalarından Agnès Varda’nın filmlerinden oluşan bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

- "Uçarı Aslan" (Le lion volatil)

Fransa, 2003, 12 dakika

Filmlerinde mimari unsurlara ustalıkla odaklanan Varda bu defa Paris’in 14. ilçesindeki Belfort Aslanı etrafında geçen bir aşk hikâyesi anlatıyor.

- "Çok Güzel Merdivenlerin Var, Biliyor musun?" (T’as de beaux escaliers tu sais)

Fransa, 1986, 3 dakika

Agnès Varda’nın, 1986’da 50'nci yılını kutlayan Fransız Sinemateki’ne armağanı olan ve Isabelle Adjani’nin seslendirdiği film, mekânın ünlü merdivenleri ile merdivenler ekseninde gelişen klasik film görüntülerine odaklanıyor.

- "7 Oda, Mutfak, Banyo… Bu Fırsat Kaçmaz" (7P., cuis., s. de b., … à saisir)

Fransa, 1984, 28 dakika

Yönetmen; satılmayı bekleyen, eşyasız, geniş bir evin içinde dolaşırken “boş mekân”a yüklediğimiz anlamı sorgulamamızı sağlıyor.

- "Sözümona Karyatidler" (Les dites cariatides)

Fransa, 1984, 12 dakika

Paris mimarisinde sık rastlanan çıplak veya yarı çıplak kadın heykelleri Karyatidlerin görüntülerine, Baudelaire’in şiiri ve Offenbach’ın müziği eşlik ediyor.

- "Mac Donald Köprüsü Nişanlıları" (Les fiancés du Pont Mac Donald)

Fransa, 1961, 5 dakika

Agnès Varda, "5’ten 7’ye Cléo" filminde de görülen bu kısa filminde Amerikan sessiz komedilerinin bir parodisini yapıyor. Filmin oyuncuları arasında yönetmen Jean-Luc Godard, Anna Karina ve Eddie Constantine gibi tanıdık simaları izliyoruz.

Filmler orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Bilet Fiyatları: Tam 8 TL, Öğrenci ve İndirimli 5 TL