Agnès’in Plajları

Mekan Caddebostan Kültür Merkezi

B Salonu

Kadıköy Belediyesi Sinematek / Sinema Evi

Kadıköy Belediyesi Sinematek, düzenlediği bu ilk toplu gösterimde, sinema sanatının ustalarından Agnès Varda’nın filmlerinden oluşan bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

"Agnès’in Plajları " (Les plages d’Agnès)

Yönetmen: Agnès Varda

Senaryo: Agnès Varda

Oyuncular: Jacques Demy, Mathieu Demy, Agnès Varda, Rosalie Varda.

Fransa, 2008, 110 dakika

“İnsanların içi incelense, manzaralar bulunur orada. Bana gelince, içimi açarlarsa eğer, plajlar bulurlar.” *

Yeni Dalga’nın öncü yönetmenlerinden Agnès Varda kendisini böyle anlatıyor. Otobiyografik bir belgesel olma niteliği taşıyan bu filmde, yaşamının bölümlerini oluşturan plajlara dönen Agnès Varda, kendi filmleri, imgeleri ve röportajları arasında sahneye çıkıyor.

Yaşamı boyunca küçük defterlerde biriktirdiği notların ve topladığı fotoğrafların damga vurduğu filminde yönetmen, bir sahne fotoğrafçısı olarak çalışmaya başlamasını, sonra dünya sinemasında büyük etki yaratan Fransız Yeni Dalgası’nın erken dönem yönetmenlerinden biri oluşunu, kendisi de yönetmen olan eşi Jacques Demy (Cherbourg Şemsiyeleri, Rochefort’un Genç Kızları) ile yaşadıklarını, feminizmini, Küba, Çin ve ABD’ye yolculuklarını, bağımsız yapımcı olarak yaşamını ve ailesini mizahi ve duygulu bir dille paylaşıyor.

* “Si on ouvrait les gens, on trouverait des paysages. Moi, si on m’ouvrait, on trouverait des plages.”

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Bilet Fiyatları: Tam 8 TL, Öğrenci ve İndirimli 5 TL