Basın Öne Eğilmesin!

Mekan Caddebostan Kültür Merkezi

Büyük Salon

Kadıköy Belediyesi

Konuşmacılar: Necmiye Alpay, Orhan Erinç, Şükran Soner ve hapisteki gazeteciler.

Konser: Erdal Erzincan

Kadıköy Belediyesi, Ankara'da bombalı suikastte katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 24'üncü yılında anarken gazetecilerle de dayanışma gösteriyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile birlikte gerçekleştirilecek olan “Basın Öne Eğilmesin” adlı etkinlikte, hayatının hiçbir döneminden baskılara boyun eğmeyen usta gazeteci Uğur Mumcu anılacak ve Türkiye’de basın özgürlüğü konuşulacak.

Etkinliğe Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner ve kısa bir süre önce tahliye olan dilbilimci Necmiye Alpay konuşmacı olarak katılacak.

“Basın Öne Eğilmesin” etkinliğinin en önemli yanı ise hapisteki gazetecilerin anlatımları olacak. Halen 145 gazetecinin hapiste olmasına dikkat çekmek ve basın üzerindeki baskılara dikkat çekmek için, hapisteki gazetecilerin hazırladıkları sunumlar, gazeteci arkadaşları tarafından aktarılacak.

Hapiste olmalarına ve tüm olanaksızlıklara rağmen yazmaya ve düşünmeye devam eden gazetecilerin basın özgürlüğü üzerine söyledikleri sözlere dışarıdaki arkadaşları ses olacak.

Erdal Erzincan’ın türküleriyle katılacağı gece, 24 Ocak Salı, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

Ücretsiz