Batı Berlin'de Şehvet ve Müzik

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & Goethe Institut

Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat‘ta devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi, Goethe Institut ortaklığı ile Almanya sinemasından çeşitli örnekleri, Kasım ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

"Batı Berlin'de Şehvet ve Müzik" (B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989)

Almanya, 2015, 92 dakika

Yönetmenler: Jörg A. Hoppe, Klaus Maeck, Heiko Lange

Heiner Carow Ödülü’ne layık görülen bu harika belgesel, aynı zamanda müthiş eğlenceli bir zaman yolculuğu. Zekice bir kurguyla bir araya getirilen müzik videoları, konser görüntüleri, televizyon haberleri ve kişisel arşiv malzemeleri bizleri henüz 'Duvar'ın olduğu günlere, 80'li yılların çılgın, yaratıcı ve avantgarde yeraltı kültürüyle bezeli Batı Berlin’ine götürüyor. 1979 yılında Manchester’dan kalkıp Batı Berlin’e gelen müzik tutkunu Mark Reeder’ın maceralarında karşımıza Nick Cave, David Bowie, Blixa Bargeld, Gudrun Gut, Zazie De Paris, David Hasselhoff, Keith Haring, Christiane F., Nena gibi pek çok ünlü isim de çıkıyor.

Film orijinal dilinde, Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Ücretsiz