Batı Frekansı

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & Goethe Institut

Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat‘ta devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi, Almanya sinemasından çeşitli örnekleri, Goethe Instituti ortaklığı ile Ekim ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

"Batı Frekansı" (Westwind)

Almanya, 2011, 89 dakika

Yönetmen: Robert Thalheim

Senaryo: Susann Schimk, Ilja Haller

Oyuncular: Friederike Becht, Luise Heyer, Franz Dinda, Volker Bruch, Hans Uwe Bauer.

1988 yazı. 17 yaşındaki ikiz kardeşler Isa ve Doreen gelecek vadeden iki sporcudur ve ülkeleri Doğu Almanya’yı kürek yarışlarında başarıyla temsil etmektedirler. Hazırlık için Macaristan’daki bir yaz kampına giderler, ama yolda tanıştıkları Batı Alman Arne ve Nico akıllarını çeler. Doreen’in Arne’ye âşık olup onunla beraber Batı’ya kaçmaya karar vermesi ise, o güne değin hiç ayrılmamış kardeşlerin arasındaki bağı sarsar.

Batı Frekansı gençlik filmlerinden tanıdık yaz aşklarını, ayrıca dostluğu ve kardeşliği işlerken geçtiği dönemin ruhunu yansıtmak için Depeche Mode, The Cure, Camouflage gibi grupların şarkılarına da bolca yer veriyor.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Ücretsiz