Bir Bale Temsili Nasıl Hazırlanır?

Sergi

Tarih31 Mart 2018 - 02 Haziran 2018

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası & İstanbul Devlet Opera ve Balesi

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek "Bir Bale Temsili Nasıl Hazırlanır?" sergisine ev sahipliği yapacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile Süreyya Operası’nın işbirliği ve ortak çalışmasıyla hazırlanan ‘bale’ sanatıyla ilgili bir sergi bina fuayesinde izleyicilere sunuluyor.

Serginin amacı, izleyicilere hem bale sanatının temel ve genel özelliklerini ana hatlarıyla yansıtıyor; hem de bir eserin izleyicinin karşısına çıkıncaya kadar hangi hazırlık aşamalarından ve çalışmalardan geçerek oluştuğunu anlatıyor.

Bale sanatçılarının işin başından itibaren bir bale temsiline nasıl hazırlandıkları onların anlatımlarının yanı sıra açıklayıcı fotoğraf ve çizimlerle sunuluyor.

Ayrıca sergiyi gezenler bir temsilin hazırlanmasını yirmi dakikalık bir video filminden de izleyebilecekler.

Eğitsel amaçlı bu serginin, ülkemizde bu çerçevede ilk defa düzenlendiğini de söyleyebiliriz.

Sergi, 31 Mart’tan itibaren gezilebilecek ve 02 Haziran 2018 tarihine kadar açık kalacak.

Serginin gezilebileceği gün ve saatler: hafta içi 10.00-18.00, cumartesi 10.00-14.00’dir.

Pazar günleri ise sergi kapalıdır.

Ücretsiz