Bosphorus Wind Quintet & Muhiddin Dürrüoğlu

Tarih04 Mart 2019

Bosphorus Wind Quintet: Bülent Evcil (flüt), Sezai Kocabıyık (obua), Ferhat Göksel (klarnet), Cem Akçora (korno), Cavit Karakoç (fagot).

Piyano: Muhiddin Dürrüoğlu

L. Thuille - Altılı Op. 6

N. Rimsky Korsakov - Altılı, Si bemol

F. Poulenc - Altılı, FP 100

Bosphorus Wind birkaç yıl önce İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Borusan Filarmoni Orkestrası’nın grup şefleri tarafından kurulmuştur. Borusan Filarmoni ile pek çok CD kaydına imza atan grup aynı zamanda BBC Proms, Hong Kong Arts Festival, Vienna Musikverein, Frankfurt Alte Oper, Essen Philharmonie gibi uluslararası müzik festivalleri için gerçekleştirilen turnelerde de yer almıştır. Pek çok oda müziği konserlerinin ve katıldıkları festivallerin yanında Bosphorus Wind, Fazıl Say’ın nefesli beşlisi için yazdığı yeni bestesinin ilk seslendirilişini ve DVD kaydını gerçekleştirmiştir. Grubun üyeleri bir yandan uluslararası orkestra ve solo kariyerlerini başarı ile yürütürken diğer yandan oda müziğine olan tutkularını bir araya gelip bu repertuvarının güzelliklerinin peşinden giderek devam ettirmektedir.

Konserde Bosphorus Wind'le birlikte yer alacak olan Muhiddin Dürrüoğlu, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden biridir. Brüksel Kraliyet Konservatuvarı'nda Oda Müziği profesörü olarak görev yapan Dürrüoğlu, "Harika Çocuklar Yasası"nın "Özel Statü Yönetmeliği" kapsamında eğitim görmüş; bestecilik alanındaki ödüllerinin yanı sıra piyanist olarak 1991 Avrupa Piyano Yarışması Finalisti, Nany Phillipart ile Fondation Belge de la Vocation, J.W. Peelemans ödüllerini almıştır. Sanatçı Belçika merkezli “Ensemble Khéops”un da kurucu üyesidir.

4 Şubat'ta satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx​ adresinden temin edilebilir.