Çağdaş Türk Bestecileri (Fuaye Konseri)

Tarih26 Şubat 2018

Emirhan Tuğa (klarnet) & Edzo Bos (piyano)

B. Güneş - Türkische Fantasie

N.K. Akses - Allegro Feroce

A.A. Saygun - Horon

İ. Usmanbaş - 3 Sonatin

M. Doğuduyal - Hasret

U. Aşuroğlu - "Karlı Kayın Ormanında"

E. Demirel - Molto Reflexivo No. 2

E. Eryılmaz - Miniatures Set No. 3

F. Say - Klarnet Sonatı

Ö. Özkoç - Rondo

"Bir ülkenin öz müziği ile çağdaş bestecilerinin uluslararası alanda tanınması; icracıların, orkestraların ve devlet kurumlarının sahiplenmesi, bu amaçla çalışmalar yapılması, eserlerin ünlü solist ve orkestralara çaldırılmasıyla doğru orantılıdır. Üflemeli çalgılarda öne çıkan isim, çalışkanlığı, yıllardır Hollanda'da yaşamasına karşın ülkesine bağlılığı ve enstrümanındaki virtüoz icracılığı ile takdir ettiğim bir klarnet solisti olan Emirhan Tuğa'dır. Yaşayan, yeni kuşak bestecilere de siparişler veren Tuğa'nın bu çabaları, onun klarnet ve piyano için yazılmış Türk eserlerinden oluşan bir resital programını ortaya çıkarmasıyla sonuçlandı..." (Şefik Kahramankaptan)

Sınırlı sayıdaki ücretsiz giriş kartları, 19 Şubat'tan itibaren Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden temin edilebilir.