Çatısı Olmayan Ev

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & Goethe Institut

Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat‘ta devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi, Almanya sinemasından çeşitli örnekleri, Goethe Instituti ortaklığı ile Ekim ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

"Çatısı Olmayan Ev" (Haus Ohne Dach)

Almanya, 2016, 117 dakika

Yönetmen: Soleen Yusef

Senaryo: Soleen Yusef

Oyuncular: Murat Seven, Sasun Sayan, Mina Ö. Sağdıç, Wedad Sabri, Ahmet Zirek, Feyyaz Duman, Hussein Hassan.

Çatısı Olmayan Ev filmi, ilk olarak Filmfest München’de Yeni Alman Sineması bölümünde gösterildi ve En İyi Yapım dalında mansiyon ödülü kazandı. Daha sonra  Montreal World Film Festival kapsamında seyircilerle buluştu ve burada Jüri Özel Büyük Ödülü’nü aldı.

Film Kuzey Irak’ta ve Stuttgart’ta geçiyor. Irak’ın Kürt bölgesinde doğmuş ve Almanya’da büyümüş  üç kardeş, doğdukları köye gitmek üzere yola çıkıyorlar. Hedefleri annelerinin son dileğini yerine getirmek ve onu, daha önce savaşta hayatını kaybetmiş olan babalarının yanında toprağa vermek. Üç kardeş çok zor bir yolculuk geçiriyor ve doğdukları topraklarda kimsenin tahmin edemeyeceği boyutlarda korkunç bir çatışmanın yaklaşmakta olduğunu seziyorlar.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Ücretsiz