Dünden Bugüne

BİLET AL

Tarih20 Mart 2017

Sedef Erçetin Atala (viyolonsel) & Stephane Blet (piyano)

R. Schumann - Fantasiestucke Op. 73

J. Brahms - Viyolonsel-Piyano Sonatı No. 1 Op. 38, Mi minör

S. Blet - Süit Op. 35; 2 Etüd Op. 38; Türk Rapsodileri No. 7&9

S. Erçetin - 'Metamorphosis' (doğaçlama)

S. Rahmaninov - Vocalise

A. Piazzolla - 'Le Grand Tango'

Çellist Sedef Erçetin Atala ile piyanist Stephane Blet, Schumann, Rahmaninov ve Brahms ile başlayıp Piazzola ile devam eden ve Stephane Blet ile Sedef Erçetin Atala'nın kendi besteleriyle son bulan 'Dünden Bugüne' konseriyle Süreyya Operası'nda...

Büyük piyanist ve besteci Stéphane Blet, Paris'te başladığı piyano eğitimine New York'ta devam etti. 1987’de salonda bulunanların 30 dakika boyunca “bis” talep ettikleri unutulmaz bir “Liszt Maratonu” ile hafızalara yerleşti. Parlak piyano kariyerinin yanı sıra; Editions Leduc, Durand-Eschig, Zurfluh, Combre, Martin, Lafitan ve Lemoine yayın evleri tarafında yayınlanan besteleri hızla dikkate değer bir başarı elde etmiş ve sıklıkla önemli uluslararası yarışmalarda zorunlu parçalar olarak seçilmiştir. Aralarında piyano sonatları, şarkılar, 2 konçerto, keman için parçalar, keman ve piyano için bir sonat ve 12 Türk Rapsodisinin de bulunduğu 300 eser bestelemiştir. Ünlü Fransız dergisi Marianne Stéphane Blet’i “Klavyenin Kralı” olarak tanımlamıştır.

Sedef Erçetin Atala, Paris’teki École Normale Supérieure de Musique’ten jüri özel ödülünü alarak mezun oldu. Sıra dışı yeteneği sayesinde klasik müziğin yanı sıra caz ve tango gibi farklı türlerin icrasında da son derece yetkin olan sanatçı, doğaçlamalarıyla da uluslararası düzeyde beğenilen, rağbet gören bir müzisyendir.

Bilet fiyatları: 25-30 TL

20 Şubat'ta satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.