İdil Biret Piyano Resitali

Tarih08 Nisan 2019

İdil Biret

J.S. Bach - Kromatik Fantezi ve Füg

J.S. Bach - Prelüd ve Füg No. 3 (İyi Düzenlenmiş Klavye 1. Kitap)

R. Schumann - Fantezi Op. 17

C. Debussy - İki Etüd

G. Ligeti - İki Etüd

S. Prokofyev - Piyano Sonatı No. 2, Re minör Op. 14

Devlet Sanatçısı İdil Biret, dünyanın dört bir yanında aralıksız olarak verdiği konserlerin yanı sıra dünya piyano literatürünün birçok eserinin de plak/CD kayıtlarını yapmıştır. Sanatçı dünyanın en geniş repertuvarlı piyanisti unvanını taşımaktadır. Kayıtları ile "Chopin Plakları Jüri Özel Ödülü", "Altın Diyapozon", "Polonya Üstün Hizmet Nişanı" gibi ödüllere layık görülmüştür.

Kraliçe Elisabeth (Belçika), Van Cliburn (ABD), Busoni (İtalya), Liszt (Almanya) gibi birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan İdil Biret'in aldığı diğer ödüller arasında "Lili-Boulanger" (Boston), "Harriet Cohen/Dinu Lipatti" (Londra), Polonya hükümetinin "kültür liyâkat" ve Fransız hükümetinin "Chevalier de I'Ordre National de Merite" nişanları da bulunmaktadır.

Bilet fiyatları: 35-40 TL

8 Mart'ta satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx​ adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.