Jacques Demy'nin Dünyası

Mekan Caddebostan Kültür Merkezi

B Salonu

Kadıköy Belediyesi Sinematek / Sinema Evi

Kadıköy Belediyesi Sinematek, düzenlediği bu ilk toplu gösterimde, sinema sanatının ustalarından Agnès Varda’nın filmlerinden oluşan bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

"Jacques Demy’nin Dünyası" (L’Univers de Jacques Demy)

Yönetmen: Agnès Varda

Senaryo: Agnès Varda

Oyuncular: Catherine Deneuve, Michel Piccoli, Jeanne Moreau, Anouk Aimée, Danielle Darrieux, Jacques Perrin, Richard Berry, Françoise Fabian, Dominique Sanda, Jean-François Stévenin.

Fransa-Belçika-İspanya, 1995, 90 dakika

"Jacques’ın çocukluğu üzerine bir film yaptıktan sonra (Jacquot de Nantes, 1991) niyetim, sinemacı Jacques Demy üzerine mümkün olduğunca nesnel bir belgesel yapmaktı. Birçok tanıklık elde ettim. Kendim de anılarım ve kendisi hakkında belgelerle katkıda bulundum. Ama çoğunlukla sözü dostlarına, yakınlarına, kendisiyle beraber çalışmış olan oyunculara, sevenlerine ve onu tanımamış olmakla birlikte evreninde doğal olarak yer alan üç genç kıza bıraktım" diyor Agnès Varda bu film hakkında.

Genç yaşta kaybettiği eşinden bir türlü ayrılamıyormuş gibi, bu kez işiyle, filmleriyle, sanatçı kişiliğiyle ilgileniyor.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Bilet Fiyatları: Tam 8 TL, Öğrenci ve İndirimli 5 TL