Kadıköy Çizgi Festivali

Tarih25 Eylül 2022

Mekan Yoğurtçu Parkı

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi

Kadıköy Çizgi Festivali, 23 Eylül’de Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda başlıyor. Festival, çizer söyleşilerinden canlı çizimlere, sergilerden mezatlara kadar birbirinden renkli etkinliklerle 25 Eylül’e kadar devam edecek.

Günün Programı

Sergiler:

- Çizgi Romanı Yaşatanlar (Çizgi Roman Okurları Derneği)

Abdullah Turhan, Aslan Şükür, Ayhan Başoğlu, Bülent Arabacıoğlu, Celal Kandemiroğlu, Eralp Noyan, Erhan Dündar, Ergün Gündüz, Ersin Burak, Ertuğrul Edirne, Fatih Okta, Gürdal Gürak, Hikmet Yamansavaşçılar, İsmail Gülgeç, Necmi Yalçın, Nuri Kurtcebe, Orhan Dündar, Ömer Muz, Ragıp Derin, Samim Utkun, Sezgin Burak, Suat Yalaz, Şahap Ayhan, Talat Güreli, Uğur Durak, Yıldıray Çınar, Yıldırım Örer, Yücel Köksal

- Genç Yeteneklerin Gözünden: Kent, Yaşam, İstanbul (İllüstratörler Platformu)

Buse Ustaoğlu, Büşra Altunay, Emine Dikici Kayalar, Emre Aluç, Esra Bostan, Esra Ünlü, Evgheni Batu, Gözde Damla Kurt, Hazal Şentürk, Işınsu Deniz Türk, Kamil Yavuz, Kevser Şahin, Merve Tuncer, Özge Sapancı, Özlem Kırtay, Sinem Yüceer, Uğur Bolat, Yusuf Samet Aydın. Konuk Sanatçı: Mustafa Delioğlu

- Latif Demirci Anısına Latif Sergi (Karikatürcüler Derneği)

Konuk Sanatçılar: Behiç Pek, Ergün Gündüz, Murat Sayın, Necmi Yalçın

Animasyon Seçkisi:

14.00 - Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğrenci Filmleri

Canlı Çizim:

15.00 - Özgür Yıldırım

İmza Günleri:

14.00 - Baobab - Fırat Yaşa

15.00 - Desen - Hicabi Demirci

15.00 - İthaki - Cihan Kılıç, Kenan Yarar

15.00 - Karikatürcüler Derneği - Öznur Kalender

15.00 - Marmara Çizgi & Paralel Evren - Berat Pekmezci, Bülent Arabacıoğlu, Bülent Üstün, Cem Özüduru, Cengiz Üstün, Ergün Gündüz, Levend Çanga, Memo Tembelçizer, Oky, Özgür Yıldırım, Tolga Hırsova, Yalçın Didman, Zehra Ömeroğlu

15.00 - Tekir Kitap - Başak Abdula

16.00 - İllüstratörler Platformu - Mehmet Şenocak, Mustafa Delioğlu

Gün boyu - Tarık Tolunay - Kentçizer

15.00 - 18.00 - Mezat - Çizgi Roman Mezatı (Çizgi Roman Okurları Derneği)

Moderatör: Emre Demirkol

Sunumlar: Altan Biçen, Güngör Uzun, Hüsnü Çoruk

16.00 - Söyleşi: Bir Otakunun Koleksiyonu (Çizgi Roman Okurları Derneği)

Moderatör: Önder Çakı

Konuşmacı: Dr. Ahsen Özakkaş

17.00 - Söyleşi: Çizer Sohbeti

Konuşmacılar: Burak Şentürk, Emrah Ablak

18.00 - Söyleşi: Animasyonun Dünü, Bugünü, Geleceği (Maltepe Üniversitesi Çizgi Film Ve Animasyon Bölümü)

Konuşmacılar: Ateş Benice (Animatör - Yönetmen), Dr. Öğr. Üyesi Emre Zengineken (MAU ÇFA), Hüseyin Bulut (Animatör - Yönetmen), Doç. Dr. Müjgan Yıldırım (MAU ÇFA Böl. Bşk.), Prof. Dr. Selçuk Hünerli (İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü)

19.30 - Söyleşi: Dövme Ve İllüstrasyon: Sanatın Bedende Akışı (İllüstratörler Platformu)

Moderatör: Nurgül Şenefe

Konuşmacılar: Esra Kürtür, Venüs Ezgi Kurtoğlu, İlyas Argın

21.00 - Film Gösterimi: Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness)

Yönetmen: Sam Raimi

Senaryo: Michael Waldron

Hikâye: Stan Lee, Steve Ditko

ABD / 2022 / 126 dk. / İngilizce, Türkçe Altyazılı / 13+

Atölyeler:

14.00 - Yaratıcı Çizim Atölyesi, Betül İlter, İllüstratörler Platformu, yaş: 6-9

15.00 - Kolaj ve Geri Dönüşüm Atölyesi, Esra Bostan, İllüstratörler Platformu, yaş: 12-16

15.00-18.00 - Çizim ve Boyama, Ayşen Baloğlu, Cihan Demirci, Kâmil Yavuz, Mehmet Şenocak, yaş: 5-12

16.00 - Fark Et, Hisset, Çiz, Duygu Atsak, Tekir Kitap, yaş: 5-9

17.00 - Çocuklara Özel Çizim Atölyesi, Erman Gülgeç, İllüstratörler Platformu, yaş: 8-12

* Atölyeler ile Çizim ve Boyama çalışmalarında 10 kişilik kontenjan olup, etkinliği gerçekleştirecek kurumun standında kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Önemli Bilgiler:

Kadıköy Çizgi Festivali, 23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşecektir.

Giriş ücretsizdir. Üç gün boyunca stant alanları 13.00-21.00 saatleri arasında gezilebilir.

Program bilgileri ve olası değişiklikleri, Kadıköy Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından ve cizgifestivali.kadikoy.bel.tr bağlantısından takip edebilirsiniz.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Yoğurtçu Parkı Caddesi, 34714 Kadıköy/İstanbul

Bilgi için, Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi: 0216 418 10 49