Kadıköy Çizgi Festivali

Tarih26 Eylül 2021

Mekan Yoğurtçu Parkı

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda 24 Eylül’de Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı Kadıköy Çizgi Festivali başlıyor. Üç gün sürecek festivalde çizerlerin yer alacağı söyleşiler, canlı çizimler, imza günleri, film gösterimleri yer alacak. Festival alanında kurulan stantlarda çizgi roman, karikatür dergileri ve ürünleri de meraklısı ile buluşacak. 3 gün boyunca stant alanları 13.00-21.00 saatleri arasında gezilebilir, giriş ücretsizdir. Programın mezat bölümünde ise nadir bulunan, çizgi ve karikatür dünyasının dergi ve çizimleri meraklılarına açık artırma yoluyla sunulacak.

Festivalde çocuklar da unutulmadı. Çocuk yayınevi stantları ile birlikte çocuklar için atölye çalışmaları da yer alacak.

Festivalde Haziran ayında yitirdiğimiz çizer Kaan Ertem’in anısına, çizerin kendi eserlerinin yer aldığı bir de sergi olacak.

Günün Programı:

Sergi: Kaan Ertem (Leman)

Haziran ayında yitirdiğimiz çizer Kaan Ertem’in anısına, çizerin kendi eserlerinin yer aldığı sergi.

13.00-18.00 - İmza Günü: Tarık Tolunay

15.00 - Canlı Çizim: Doruktan Turan

16.00 - Canlı Çizim: Özgür Yıldırım

14.00-18.00 - İmza Günü: Esra İlter Demirbilek, Fatima Yıldız Erkan, Günberk Gülderen, İrma Zmiric Çetinkaya, Serhat Filiz (İllüstratörler Platformu)

15.00-18.00 - İmza Günü: Alpay Ocak, Andaç Gürsoy, Behiç Pek, Bülent Arabacıoğlu, Cemil Cahit Yavuz, Cengiz Üstün, Dinçer Arslan, Gürcan Özkan, İbrahim Sarı, Mehmet İlhan, Mevlüt Uludağ, Necmi Yalçın, Nevzat Ziylan, Servet Gürbüz, Tümer Geban, Zafer Temoçin (Ters Dergi, Çizgi Roman Okurları Derneği)

15.00-18.00 - Çizgi Roman Mezatı

Çizgi Roman Okurları Derneği

Moderatör: Emre Demirkol

16.00-18.00 - İmza Günü: Ege Avcı (Baobab Yayınları)

16.00-19.00 - İmza Günü: Hicabi Demirci (Desen Yayınları)

17.00 - Söyleşi: Batman Türkiye’de

Konuşmacı: Ethem Onur Bilgiç

Moderatör: Furkan Nuka Birgün

18.30-20.30 - İmza Günü: Ethem Onur Bilgiç (JBC)

19.00-20.00 - İmza Günü: Furkan Nuka Birgün (Karakarga Yayınları)

19.00 - Söyleşi: Çizginin Her Hâli, Çocuk Kitabından Çizgi Romana (İllüstratörler Platformu)

Konuşmacı: Serhat Filiz

Moderatör: Nurgül Şenefe

21.00 - Film Gösterimi: Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Yönetmenler: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Senaryo: Phil Lord, Rodney Rothman

Hikâye: Phil Lord

Amerika / 2018 / İngilizce / 117 dk. / Renkli Animasyon / Türkçe Altyazılı / 13+

14.00 - Atölye: Sulu Boyama Etkinliği, Ayşe Nur Sağlamcı, yaş: 14+

15.00 - Atölye: Birlikte Çizelim, İrma Zmiric Çetinkaya, yaş: 6-9

16.00 - Atölye: Renkli Kalemlerin Çocuklarla Dansı, Ümit Dizdar, yaş: 6-9

17.00 - Atölye: Tual Küpe Boyama, Itır Başar, yaş: 14+

* Atölye çalışmaları İllüstratörler Platformu tarafından gerçekleştirilmekte olup, her bir atölye için 12 kişilik kontenjan sınırı vardır.

Festival alanına girişlerde, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye istinaden fotoğraflı kimlik kartı, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması ve en az iki doz aşı olunduğuna dair belge kontrolü yapılacaktır. Hayat Eve Sığar uygulamasından ''HES Kodunu Sorgula'' menüsünden HES Kodunuzu sorguladığınızda ''Toplu etkinliklere katılamaz ve şehirlerarası ulaşım araçlarında seyahat edemez'' yanıtı çıkıyorsa, azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapıldıktan sonra etkinlik alanına giriş yapabilirsiniz. Etkinlik alanında yapılan kontrol sırasında ''Toplu etkinliklere katılamaz ve şehirlerarası ulaşım araçlarında seyahat edemez'' görünmesi durumunda etkinlik alanına girişinize izin verilmeyeceğini üzülerek belirtiriz.

Festival sırasında katılımcılar COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır, muhakkak maske takmalı ve alanda bulunduğu sürece maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler festival alanı dışına çıkartılacaktır.

Çeşitli nedenlerden dolayı festival programında değişiklikler gerçekleşebilir. Programdaki değişiklikleri, Kadıköy Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından ve aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz:

Katılımcı Listesi:

Aspendos Yayınevi