Neden Ben?

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & Romen Kültür Merkezi

Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat‘ta devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi, Romanya sinemasından çeşitli örnekleri, Romen Kültür Merkezi ortaklığı ile Aralık ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

"Neden Ben?" (De Ce Eu?)

Romanya, 2015, 130 dakika

Yönetmen: Tudor Giurgiu

Senaryo: Tudor Giurgiu, Loredana Novak

Oyuncular: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile.

Dünya prömiyerini 65. Berlin Uluslararası Film Festivali içerisinde yer alan Panorama bölümünde gerçekleştiren “Neden Ben?”, milyonlarca kişinin takip etmiş olduğu etkinlikten övgü dolu sözler alarak ayrılmıştır.

İdealist ve kariyerinde yükselişte olan genç savcı Cristian, kıdemli bir meslektaşının suçlandığı bir yolsuzluk olayını araştırmaktadır. Kariyeriyle gerçekler arasında bir seçim yapmak zorunda kalması onu zorlar. Davayı çözmek için daha çok uğraşınca, beklenmedik ve acı veren açıklamalarla kaplanmış bir tehlike bölgesine girer.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Ücretsiz