Nemeth Quartet (Fuaye Konseri)

Tarih02 Nisan 2018

Nemeth Quartet​

Keman: Gülen Ege Serter

Keman: Şeniz Aybulus

Viyola: Elena Ünaldı

Çello: Mutlu Varlık Kocaili

Konuk solist: Özgür Ünaldı (piyano)

2014 yılında Yunanistan’da düzenlenen eMuse Uluslararası Müzik Yarışması’nda Oda Müziği dalında ikincilik ödülü kazanan Nemeth Quartet, 2017 yılında Andante Dergisi’nin düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülüne layık görüldü.

Quartet, konserde ilk olarak D. Şostakoviç’in “Faşizm ve Savaş Kurbanları Anısına” adını verdiği ve yalnızca üç günde bestelediği 8 numaralı yaylı çalgılar dörtlüsünü, daha sonra A. Dvorak’ın La Majör piyanolu beşlisini piyanist Özgür Ünaldı ile birlikte seslendirecek.

D. Şostakoviç - Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 8 Op. 110

A. Dvorak - Piyanolu Beşli No. 2 Op. 81

Sınırlı sayıdaki ücretsiz giriş kartları, 26 Mart'tan itibaren Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden temin edilebilir.