Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi

Mekan Kadıköy Belediyesi Akademi

Kadıköy Belediyesi

Kent ve Toplumsal Mücadeleler Belgesel Film Gösterimi ve Söyleşileri

"Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi"

Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi

Yapım Yılı: 2016

Süre: 48 dk.

"Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi", Gezi Direnişi’ne giden yolda, şehir merkezinde en çok görünür olan ve ses getiren mücadelelerden birinin kaydını tutuyor. Belgesel, kamu yararı ve kentlilerin söz hakkı hiçe sayılarak yıkılan ve yerine AVM yapılan Emek Sineması için verilen mücadeleyi, eylemcilerin ve seyircilerin gözünden aktarıyor. Eylemlere katılmış insanların birbirinden habersiz çektiği görüntüler bir araya getirilerek oluşturulan film, bu anlamda seyircinin, kent hakkına sahip çıkan insanların ortak kurgusu olma niteliği taşıyor. Türkiye’de Gezi Direnişi’yle birlikte görünürlük kazanan, devlete değil sokaktaki insana işaret eden yeni bir kamusallık fikrini, sinema için verilen mücadelenin içinden sinema perdesine taşıyor.

Gösterim, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecektir.

Ücretsizdir.

Film gösterimlerinin düzenleneceği günlerde, saat 19.00’da TESAK’tan (Eski Başkanlık Binası) ve 19.15’te Kadıköy Belediyesi Ana Hizmet Binası B Kapısı’ndan Kadıköy Belediyesi Akademi’ye servis hareket edecektir.