Rochefort'un Genç Kızları 25 Yaşında

Mekan Caddebostan Kültür Merkezi

B Salonu

Kadıköy Belediyesi Sinematek / Sinema Evi

Kadıköy Belediyesi Sinematek, düzenlediği bu ilk toplu gösterimde, sinema sanatının ustalarından Agnès Varda’nın filmlerinden oluşan bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

"Rochefort'un Genç Kızları 25 Yaşında" (Les demoiselles ont eu 25 ans)

Yönetmen: Agnès Varda

Senaryo: Agnès Varda

Oyuncular: Catherine Deneuve, Agnès Varda, Michel Legrand, Jacques Perrin, Bertrand Tavernier, Mag Bodard, Bernard Evein.

Fransa, 1993, 64 dakika

Yönetmen Jacques Demy müzikal filme ilgisini daha 1962’de Lola filmiyle göstermişti. Bu konudaki asıl iddiasını ortaya koyan filmi ise 1964’te baştan sona şarkılı ve müzikli bir film olarak çektiği Cherbourg Şemsiyeleri (Les Parapluies de Cherbourg) olmuştu. Bu filmdeki başarısını 1966’da Rochefort’un Genç Kızları (Les Demoiselles de Rochefort) ile pekiştirecekti. Bu son filmde Catherine Deneuve ile Françoise Dorléac’ın yanına, Yağmur Altında (Singin’ in the Rain) ve Paris’te bir Amerikalı (An American in Paris) ile ünlenen Gene Kelly’nin katılmasıyla, Michel Legrand’ın müziğine dans da mükemmel bir biçimde eşlik edecek ve eşsiz bir müzikli komedi ortaya çıkacaktı.

Jacques Demy 1991’de ölünce, sevgili eşi Agnès Varda, Rochefort’un Genç Kızları filminin başkişilerini yeniden bir araya getiren bir 25'inci yıl kutlaması olarak bu filmi çekti.

“Mutluluğun anısı, belki de mutluluğun ta kendisidir” cümlesiyle tanıtılan ve hem Demy’nin filminin çekildiği 1966 yazının görüntülerini, hem de 1992’de Rochefort’daki 25'inci yıl kutlamalarını melankolik bir bakışın yanı sıra mutlulukla yansıtan film, her şeyden önce Agnès Varda’nın eşine aşkının bir ifadesi.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Bilet Fiyatları: Tam 8 TL, Öğrenci ve İndirimli 5 TL