Salyangozlar ve İnsanlar Üzerine

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & Romen Kültür Merkezi

Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat‘ta devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi, Romanya sinemasından çeşitli örnekleri, Romen Kültür Merkezi ortaklığı ile Aralık ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

"Salyangozlar ve İnsanlar Üzerine" (Despre Oameni Si Melci)

Romanya, 2012, 90 dakika

Yönetmen: Tudor Giurgiu

Senaryo: Ionut Teianu

Oyuncular: Andi Vasluianu, Monica Bîrladeanu, Dorel Vișan.

1992 yılı, Romanya´da küçük bir kasaba olan Campulung Muscel… Michael Jackson, "Dangerous" albümünün tanıtım konseri için ülkeyi ziyarete gelmiştir ve moraller son derece yüksektir. Bu arada devlet mülkiyetindeki bir araba fabrikası bir hafta içinde özelleştirilecektir. Çalışanların bilmediği ise, patronların iki Fransız ile gizlice anlaştığı ve fabrikayı bir salyangoz konservesi fabrikasına dönüştürme isteğidir. Sorunu çözmek için işçilerin lideri George Petrescu’nun aklına fabrikayı ve işçileri kurtarmak için çılgınca bir fikir gelir. İşçilerden bin tanesi, bir hafta içinde spermlerini satarsa fabrikayı satın alacak kadar para toplanabilecektir!

Komünizm sonrası Avrupa´nın ikiyüzlülüğünü, adaletsizliğini eleştiren acı-tatlı bir komedi filmi.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Ücretsiz