Seher Tanrıyar'ı Anma Konseri

BİLET AL

Tarih07 Haziran 2018

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı

1954 yılında doğan Seher Tanrıyar, piyano eğitimine dört yaşında Rana Erksan'la başladı. İstanbul Belediye Konservatuvarı ile Ankara Devlet Konservatuvarı'nın Piyano ve Viyana Yüksek Müzik Okulu'nun Konser Piyanistliği bölümlerinden mezun oldu. İstanbul'da Ferdi Statzer ve Cemal Reşit Rey, Salzburg'da Kurt Leimer, Ankara'da Ulvi Cemal Erkin ve Viyana'da Alexander Jenner ile çalıştı. Salzburg ve Viyana'da uluslararası piyano ustalık kurslarına katıldı.

1972 yılından başlayarak yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda resital, oda müziği, yerli ve yabancı şefler yönetimindeki orkestralar eşliğinde konserler verdi; TRT için kayıtar yaptı. Uluslararası festivallere (Ankara Müzik Festivali, Braşov ve Plodiv Oda Müziği Festivalleri) katıldı. Cemal Reşit Rey ve İlhan Usmanbaş CD'lerinde yer aldı; Türkiye'den bestecilerin yapıtlarının ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi. 1989'da kurulan Boğaziçi Üçlüsü ile on yıl süreyle konserler verdi.

Geniş bir piyano ve oda müziği repertuvarına sahip olan Seher Tanrıyar, 1975 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuvarı'nda hocalık görevine başladı. 2001 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Profesörlük ünvanına yükseltildi. 2008 yılında Weimar'da Franz Liszt Hochschule für Musik'te Erasmus programı kapsamında ders verdi.

2017'de yaşama veda eden değerli piyanist ve hoca Seher Tanrıyar, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı ve MSGSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü programlarında piyano ve oda müziği dersleri vermiş, tez danışmanlığı yapmış ve Piyano-Arp-Gitar Anasanat Dalı Başkanlığı ve MSGSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik EASD Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Anısına saygıyla...

Bach - Partita BWV 830 No. 6 Toccata

Liszt - “Valle d’obermann”

Chopin - Scherzo No. 1 Op. 20

Chopin - Polonez No.5 Op. 44

Schumann - Fantezi Op. 17

Debussy - Band II “Cloches a travers les feuilles”

Ravel - Sonatine “Modere” 1. Bölüm

Doppler - “Paraphrase La Sonambula” Op. 42

Şostakoviç - Kentet Op. 57, İntermezzo-Lento

Korsakov - Piyanolu Kentet

Bilet fiyatları: 15-20 TL

7 Mayıs'ta satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx​ adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.