Türkiye'de Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek

Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anıyoruz

Büyük Salon

TGC & Kadıköy Belediyesi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 24 Ocak 1993’te katledilen Uğur Mumcu’nun anılacağı 24 Ocak haftasında üç yıldır “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek” etkinliği düzenlemektedir.

Forum şeklinde düzenlenen bu etkinlikte, gazeteciler, yazarlar, öldürülen gazeteci ve yazarların yakınları görüşlerini paylaşmaktadır. Etkinlikte halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin yaşadıkları zorluklar dile getirilmekte, hak ihlalleri görünür kılınmaktadır.

Bu yıl etkinlik Kadıköy Belediyesi ev sahipliği ve işbirliği ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde 24 Ocak 2018 gecesi gerçekleştirilecek, başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm basın ve demokrasi şehitleri anılacaktır.

Moderatörler: Sibel Güneş (TGC Genel Sekreteri), Yasemin Arpa (Gazeteci).

Konuşmacılar: Altan Öymen (Gazeteci-Yazar), Aydın Engin (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Barış İnce (Birgün Gazetesi Yazarı), Fatih Polat (Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Göksel Göksu (CNN Türk Muhabiri), Kadri Gürsel (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Meryem Göktepe (Metin Göktepe’nin ablası), Mine Söğüt (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Orhan Erinç (Cumhuriyet Vakfı Başkanı), Av. Tuğçe Duygu Köksal (İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi), Tuğrul Eryılmaz ( Gazeteci), Yasemin G. İnceoğlu (İletişim Akademisyeni), Erol Önderoğlu (Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi), Hilmi Hacaloğlu (Gazeteci), Mustafa Köz (Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı).