Verda Erman’ı Anma Konseri

Tarih18 Aralık 2017

İbrahim Yazıcı (piyano), Güray Başol (piyano), Ayla Erduran (keman), Hüseyin Sermet (piyano), Gülsin Onay (piyano)

F. Chopin - Mazurka No. 4 Op. 17, La minör

F. Chopin - Mazurka No. 3, Do diyez minor Op 63

W.A. Mozart - Fantasia, Re minor

J. Brahms - Keman Piyano Sonatı No. 2, üçüncü bölüm

R. Schumann - "Papillons" Op. 2 (Kelebekler)

C. Franck - Prelüd, Koral ve Füg

"Üstün yetenekli çocuklar için çıkartılmış olan 6660 sayılı yasa gereğince 1957 yılında Paris’e gönderilen, 1971 yılında New York’ta düzenlenen Itzhak Perlmann, Van Cliborn gibi ünlü müzisyenlerin birincilik ödülü kazandığı ünlü Leventritt Yarışması’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Verda Erman’ı dostları ve öğrencileriyle Süreyya Operası’nda kendisinin doğum gününde anıyoruz.

1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti “Devlet Sanatçısı” unvanı da alan sanatçımız Paris Marguarite Long, Kanada Uluslararası Piyano Yarışmaları’ndan da dereceler kazanmıştır. Erman’ın piyanistlik kariyeri boyunca birçok ülkede solo ve orkestra eşliğinde konserler vermiştir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın da daimi solistliğini uzun yıllar sürdüren Erman’ın yurtdışında verdiği konserler basında övgü ile karşılanmış, Ulvi Cemal Erkin’den Alban Berg’e, Franz Schubert’ten Johannes Brahms’a birçok farklı besteciyi de kaydetmiştir. Anıtsal piyanistimiz İdil Biret’in günümüzde eşine kolay rastlanmayan piyanist olarak nitelendirdiği Verda Erman için dostları Ayla Erduran, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, öğrencileri İbrahim Yazıcı ve Güray Başol adına düzenlenen bu gecede eserlerini Erman’ın hatırası için icra edecekler.

Sanatçı kelimesinin kolayca kullanıldığı günümüzde büyüklüğünü gazetedeki çıkan haberin boyutundan değil yaptığı işlerin kalitesinden alan değerli piyanistimiz Verda Erman'ı andığımız bu geceye tüm sanatseverleri bekliyoruz." (Güray Başol)

Bilet fiyatları: 20-25 TL

18 Kasım'da satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.