Yedinci Mühür

Tarih15 Eylül 2018

Mekan Kalamış Parkı

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi​

Kadıköy Belediyesi çatısı altında çalışmalarına başlayan Sinematek/Sinema Evi, sinemaseverleri yıldızlar altında film izlemeye davet ediyor. Sinema klasiklerinin seyirciyle buluşacağı etkinlik, sinemaseverlere yazlık sinema keyfi yaşatacak.

"Yedinci Mühür" (Det Sjunde Inseglet)

Yönetmen: Ingmar Bergman

Oyuncular: Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson, Bengt Ekerot

İsveç / 1957 / İsveççe / 96 dk. / Türkçe altyazılı

Sinematek/Sinema Evi, Ingmar Bergman gösterimlerine yönetmenin en önemli başyapıtlarından biri olan Yedinci Mühür’le başlıyor. 2005 yılında hayata gözlerini yuman İsveçli ustanın 100. doğum yılı vesilesiyle yapılacak gösterimler, Yedinci Mühür’le Kalamış Parkı’nda başlayacak ve Sinematek/Sinema Evi’nin ilk sezonunda devam edecek.

Savaştan bıkmış bir Orta Çağ şövalyesi, yanında bayraktarı ile Haçlı Seferi’nden geri dönmüştür. Vebanın kasıp kavurduğu Avrupa’yı gördükçe Tanrı’dan kuşku duymaya ve onun yolundan sapmaya başlayan şövalye, çok geçmeden ölümle yüz yüze gelir. Azrail’e meydan okuyarak onunla satranç masasında karşı karşıya gelen şövalye, kaybederse canını vermeye razıdır.

Yedinci Mühür’de Ingmar Bergman, insan varoluşunun gizemine, kabullenmeyle değil oyunbazlıkla yaklaşıyor. Adeta bir satranç ustasının hareket kabiliyetiyle.

Ücretsiz