Yerdeki Yıldızlar

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & Hindistan Konsolosluğu

Film Günleri, Yeldeğirmeni Sanat‘ta devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi, Hindistan sinemasından çeşitli örnekleri, Hindistan Konsolosluğu ortaklığı ile Kasım ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

"Yerdeki Yıldızlar" (Taare Zameen Par)

Hindistan, 2007, 165 dakika

Yönetmen: Aamir Khan

Senaryo: Amole Gupte

Oyuncular:  Darsheel Safary, Aamir Khan, Tisca Chopra.

Sekiz yaşındaki okuma güçlüğü çeken çocuk, ikinci kez birinci sınıfı tekrar etmektedir. Ancak çocuk derslerde hiçbir ilerleme kaydedememektedir. Okuldaki öğretmenleri tarafından “geri zekâlı” olarak adlandırılan öğrenci, sık sık dersten atılmakta ve yaramazlıklarıyla herkesi canından bezdirmektedir. Ailesi, çocuğu ceza olarak normal çocukların gittiği yatılı bir okula verir. Yatılı okulda da işler pek değişmemiştir, öğretmenler daha disiplinlidir yalnızca… Çocuğun 'disleksi' olduğunu, harf ve rakamları algılamakta zorluk yaşadığını anlayan öğretmen, onunla özel olarak ilgilenmeye başlar.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Ücretsiz