KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Oyunu Yarışması 2017

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un kültür ve sanat hayatına katkıda bulunarak desteklemeyi, önemli  bir kamusal sorumluluk olarak kabul etmektedir. Bu anlayışla, Kadıköy Belediyesi, kültürel canlandırma etkinlikleri kapsamında planladığı ve sanatçılarımız için yararlı olacağını düşündüğü müzik ve sahne sanatları dallarında değişik ödüllü yarışmalar düzenlemektedir. Toplumun yeni tiyatro oyunlarına her zaman ihtiyacı olmasından hareketle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm yazar ve edebiyatçılara açık olan “Kadıköy Belediyesi Tiyatro Oyunu Yarışması 2017” de bunlardan biridir.

Kadıköy Belediyesi,  bu yarışma ile, sanatçı ve edebiyatçıları yeni eserler yaratmaya özendirip teşvik etmeyi ve yeni özgün telif eserler ile tiyatro repertuvarının zenginleşmesine katkıda bulunabilmeyi hedeflemektedir.

Yarışmanın Seçici Kurul'unda, tiyatromuzun önde gelen isimlerinden Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya yer almaktadır.

Kadıköy Belediyesi, yarışma sonunda bir adet birincilik, iki adet ikincilik ve 3 adet mansiyon ve para ödülü vermenin yanı sıra, Seçici Kurul'un seçtiği oyunları da kitap halinde yayımlayacaktır.

Yarışmaya son katılım tarihi, 6 Mart 2017’dir. Ödüller, Mayıs 2017'de, Kadıköy Belediyesi Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi'nde (TESAK) düzenlenecek bir törenle açıklanarak sahiplerine verilecektir.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi, www.tiyatroyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.


Fotoğraf Galerisi