İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Karikatür Evi açılıyor!

Karikatürü her yaştan Kadıköylü ile buluşturacak Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, 30 Eylül’de kapılarını açıyor.

Kadıköy Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl çalışmalarına başladığı, kültür sanat alanında özgün projelerinden biri olan Karikatür Evi tamamlandı. Türkiye karikatürünün belleğinin tutulacağı ve karikatürü her yaştan Kadıköylü ile buluşturacak Karikatür Evi, 30 Eylül Cuma günü, usta karikatüristlerin çizgilerinden örneklerin yer alacağı “Ustaların Çizgileri” sergisi ile kapılarını açıyor.

1906 yılında Hasanpaşa’da yapılan, Kurbağalıdere Caddesi ile Faikbey Sokak’ın kesiştiği noktada bulunan tarihi ahşap köşk, aslına uygun restore edilerek Karikatür Evi olarak Kadıköy’e kazandırıldı. Her yaştan Kadıköylünün karikatür sanatı ile tanışmasına olanak sağlayacak Karikatür Evi’nde, usta çizerler de karikatürseverlerle buluşacak.

Karikatür Evi aynı zamanda Türkiye karikatürünün belleğini de barındıracak bir arşiv ve kütüphaneye sahip olacak. Türkiye karikatürünün tarihsel gelişiminin arşivi, bu gelişim içinde üretilen ürünlerin envanterini gelecek kuşaklara aktarılmak üzere evin belleğinde olacak.

Karikatür Evi, gazete, dergi, kitap ve dijital mecralar başta olmak üzere birçok alanda çizgilerle karikatür sanatını sevenlerin buluşma noktası olacak. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, bağımsız araştırmacıların ve konuya meraklı yurttaşların faydalanacağı arşiv, karikatürle buluşmak isteyen herkese açık olacak.

Karikatür Evi’nde karikatürün ifade ettiği değerlerin yaşatılması ve geniş kesimlere ulaştırılması için yarışma, panel, konferans ve sergiler düzenlenecek.

Karikatür ile ilgili sergi, seminer ve atölyelerin düzenleneceği “Karikatür Günleri”, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Karikatür Evi’nde düzenlenecek. Birçok usta çizerin katılacağı etkinliklerde, atölyeler gerçekleştirilecek. Film gösterimlerinin de yapılacağı Karikatür Günleri’nde, illüstrasyon, animasyon ve çizgi roman alanında sohbetler gerçekleştirilecek.

- 30 Eylül Cuma

"Ustaların Çizgileri" Sergi Açılışı
Karikatürcüler Derneği arşivinden

- 1 Ekim Cumartesi