KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Süreyya Operası’nda 16. Sanat Mevsimi

16 yıldır mesleki titizlikle ve uzmanların denetimiyle hazırlanıp sürdürülegelen konser dizileri, opera temsilleri ve bale/dans gösterileriyle yalnız İstanbul’un değil ülkenin prestijli bir müzik mekanı olan Süreyya Sahnesi, bu yıl da izleyicilere nitelikli ve zengin bir müzik repertuvarı sunacak. Yine müzisyenlerimizin yanı sıra, dünya sahnelerinde sanatlarını icra eden yabancı virtüözler de 2022-2023 de Süreyya Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Artık ülke müzik hayatında ‘klasik’ yer tutan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Pazartesi Oda Müziği Konserleri ve yine Süreyya Operası’nca düzenlenen Kahve Konserleri'nde izleyicilere oda müziğinin seçkin eserleri değerli müzisyenler tarafından seslendirilecek.

Süreyya Operası’nda yapılacak bu yılın ilk konseri 20 Eylül’de Ruhi Su’yu Anma Konseri… 2022-2023 mevsiminin Oda Müziği açılış konseri Virtüözlerin Müziği ise 26 Eylül Pazartesi günü yurt dışından gelecek Dana Zentsov-Luliesn Quentin (viyola-piyano) düosu tarafından icra edilecek. Pazar sabahları dinleyiciyle buluşacak olan Kahve Konserleri ise 9 Ekim günü Roberto Issoglio piyano resitali ile başlıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi eser ve konserler icra etmeye devam edecek. Süreyya Operası’yla işbirliği içinde eser icra edecek topluluklar arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu, Gedik Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Borusan Sanat ve Deniz Kültür’ü sayabiliriz.

Süreyya Sahnesi’nde bu sanat yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle bir yenilik olarak müzikal eser temsilleri yer alacak. Böylece yine müzik mekanı prensibine uygun kalarak, müzikli sahne eserleri sahnelenecek. Ekim ayında Yedi Kadın isimli müzikli oyun İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından beş temsille izleyicilere sunulacak. Bu temsili Kasım ayının ilk haftasında Müzikhaller eseri takip edecek.

Borusan Quartet sezon konserlerine yine Süreyya Operası’nda devam ederken; Cem Mansur’un yönetimindeki Gedik Filarmoni’nin bu yıl Süreyya’daki ilk konseri 12 Ekim Çarşamba günü seslendirilecek.

Süreyya’da çocuklar için bir de yeni ‘çocuk operası’ yer alacak. İlk temsil 16 Ekim Pazar günü saat 13.00’de Wolfie Harikalar Operasında isimli eser. Bu oyun Ekim-Kasım döneminde üç defa sahnelenecek.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda dopdolu bir sezon siz değerli dinleyicileri bekliyor.


Fotoğraf Galerisi