KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Tombili’nin hatırası, Kadıköy sokaklarında yaşayacak...

Geçtiğimiz günlerde ölen Kadıköy’ün kedisi Tombili’nin heykelinin yapılması için hayvanseverler tarafından change.org adlı sitede imza kampanyası başlatıldı. Tombili’nin hatırasını yaşatmak için sanal kampanya sitesi olan change.org’da kısa bir süre içinde 14 bin imzaya ulaşıldı. “Türkiye’nin Hachiko’su olsun” sloganı ile yürütülen kampanya metninde şu satırlar yer aldı:

“Kadıköy Ziverbey’de yaşayan ve ünü tüm dünyaya yayılan Tombili, 1 Ağustos 2016’da sevenlerine veda etti.
Büyük kitlelerin hayran olduğu Tombili’nin ölümü yaşadığı Güleç Çıkmazı’nda “Kalbimizde yaşayacaksın” yazılı fotoğrafıyla ağaca asılarak duyuruldu.
Anadolu Kedisi Projesi olarak Tombili’nin ölümsüzleştirilmesi ve beraberinde hayvan sevgisinin aşılanması için, Kadıköy Belediyesi’nden ve gönüllü heykeltıraşlarımızdan Ziverbey’e Tombili’nin kaldırım taşında oturan bir heykelinin yapılmasını talep ediyoruz.
Japonya’daki ünlü Hachiko heykeli gibi, 11 senedir mahallenin maskotu olmuş, ünü Kadıköy’ü aşıp tüm dünyaya yayılmış Tombili’nin de benzer bir şekilde hatırlanmasını ve unutulmamasını diliyoruz.”

Yürütülen imza kampanyasına Kadıköy Belediyesi de kayıtsız kalmadı. Tombili’nin heykelinin yapılması için olumlu yanıt veren Kadıköy Belediyesi, change.org sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, duruşuyla gönüllerde taht kuran muhitimizin sevilen kedilerinden Tombili’nin hatırasını yaşatmak için uygun bir tasarım çalışmasına başladık. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Kampanyayı başlatan ve destek veren herkese teşekkür ederiz.”

Kadıköy Belediyesi tarafından heykelin yapımı için olumlu yanıt verilmesinin ardından, Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, Tombili’nin ünlü duruşunu verdiği kaldırımlara gidip yerinde incelemeler yaptı.

Tarçın'ın da heykeli geliyor

Geçtiğimiz aylarda Moda’nın maskot köpeği Tarçın’ın, ters yönde giden araç tarafından öldürülmesinin ardından Kadıköylü heykeltıraş İskender Giray,  Tarçın’ı ölümsüzleştirmek için heykelini yapacağını açıklamıştı.

İskender Giray’dan aldığımız son bilgiler ise heykelin büyük bir bölümünü tamamladığı, önümüzdeki aylarda açılışının gerçekleşeceği yönünde.


Fotoğraf Galerisi