KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

HABERLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

HABERLER

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Aykurt Nuhoğlu’nu Ziyaret Ettiler.

Yaşam Atölyelerimiz başlıyor!

Kadıköy Belediyesi'nin Yaşam Atölyeleri başlıyor.

Zamana keyif ve anlam katmak için, Bedensel Keşif, Dijital Fotoğrafçılık, Kişisel Etkili İletişim, Moda ve Kültür, Obje Tasarımı, Sağlıklı Beslenme ve Dengeli Yaşam, Sosyal Medya ve İnternet Güvenliği, Temel Afet Bilinci Atölyeleri'ne; gençlerin yaşamına yeni pencereler açmak için, Dijital Genç Fotoğraf, Film Yapımı, İşaret Dili, Latin Dansları, Oyunculuk, Oyun Yazarlığı, Ritim, Senaryo Yazarlığı, Şiir ve Hayat, Tiyatro Tarihi ve Düşüncesi Atölyeleri'ne sizleri bekliyoruz.

Atölyelere kayıt yaptırmak için, 27 Ekim tarihine kadar Barış Manço Kültür Merkezi, Kadıköy Akademi ve Kozyatağı Kültür Merkezi’ne başvurabilirsiniz.



Gündüz Atölyeleri:


Bedensel Keşifle Dans 

Alışkanlığa dönüşmüş rollerden, gündelik bedensel tavırlardan çıkarak doğaçlama ile yeni bir bedensel anlatım dilidir dans etmek. Katılımcılarına dansın sınırsız olanakları ile zihin ve bedenin uyumunu sağlayarak, gündelik davranışlardan profesyonel yaşama kadar her alanda yeni bir yaşam keşfi sağlayan Bedensel Keşifle Dans Atölyesi ritim, farkındalık ve coşkuyla katılımcılara kolektif ve bireysel anlamda sağlık ve enerji katar.

Eğitmen: Ceren Tilav 
Tarih: 24 Ekim 2015 Cumartesi 
Saat: 15.00-18.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Dijital Fotoğrafçılık 

Görsel sanatların en önemli dallarından biri olan fotoğraf sanatını, gelişen dijital teknolojinin imkanlarıyla keşfetmek, yaygınlık kazanan dijital fotoğraf araçlarını tanımak, anın ve duygunun birleşimi olan fotoğraf kompozisyonunu yaratan Dijital Fotoğrafçılık Atölyesi ile katılımcılar görsel bir keşfe çıkıyorlar. Uygulamaya dayalı atölye ile katılımcılar, dijital fotoğraf makinelerini kullanabilme, fotoğraf için gerekli estetik bilgi ve birikime sahip olabilme fırsatı bulacaklar.

Eğitmen: Cevahir Buğu
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 


Moda ve Kültür 

Giyinmenin kültürle, sanatla ve yaşamla olan bağına odaklanan atölye, giyim kuşam tarihinden, modern moda ve tasarım alışkanlıklarına kadar bir çok alanda katılımcısıyla buluşuyor. Renkler, çizgiler, kumaşlar ve tüm bunların anlam ve kullanımları üzerine keyifli ve uygulamalı biçimde ilerleyecek atölyenin, gündelik yaşamda giyinmenin ifade ettiği anlamlar, giyinme alışkanlıklarının kökenlerine dair katılımcıya yeni ufuklar açıyor. 

Eğitmen: Gülin Erden
Tarih: 19 Ekim 2015 Pazartesi
Saat: 11.00-14.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Kişisel Etkili İletişim 

Kişisel ve profesyonel yaşamımızda en önemli etken olan kişisel iletişimi güçlendirecek, doğru ve aktif dinleme, beden dili, imaj, sunum ve müzakere becerileri geliştirecek atölye ile katılımcılar, hem kendilerini keşfedecek hem de yaşamda sıklıkla yaşanan iletişim sorunlarının önüne geçebilecek yolları buluyorlar. Doğru iletişim yollarını bulma, doğru araç ve üslubu geliştirme, kişisel olarak doğru anlama ve anlaşılma gibi yaşamın her alanını besleyecek konularda çalışmalar yapılacak atölye, katılımcılara yeni bir iletişim olanağı sunuyor.

Eğitmen: Gönül Ak
Tarih: 22 Ekim 2015 Perşembe
Saat: 11.00-14.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Sağlıklı Beslenme ve Dengeli Yaşam 

Beslenme alışkanlıklarımız günden güne değişiyor. Hazır tüketim gıdaları ve genetiğiyle oynanmış ürünler kolay ulaşılabilir durumda. Beslenmeye dayalı sağlık sorunları ise çağın en önemli sorunu haline geldi. Sağlıklı beslenme konusunda her gün birbiriyle çelişen yeni bilgiler soru işaretlerine yol açıyor. Sağlıklı Beslenme ve Dengeli Yaşam Atölyesi ile katılımcılar, bu bilgi kirliliğinin önüne geçerken, alternatif farklı bir beslenme kültürü geliştiren, yeni bir yaşam tarzını oluşturacak beslenmeye dönük nitelikli bilgi ve yaklaşımlarla tanışma fırsatı buluyor.

Eğitmen: Öznur Subaşı Karayiğit
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma
Saat: 15.00-18.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Sosyal Medya ve İnternet Güvenliği 

Dünya kitlesel iletişiminin merkezinde duran sosyal medya ağlarına ve internette kişisel bilgilerin korunmasına yönelik uygulamalı ve eğlenceli ve yenilikçi bir biçimde kurgulanan atölye ile katılımcılar, hem farklı sosyal medya mecralarını tanıyor, doğru ve verimli kullanımına dair bilgiler alıyor hem de interneti güvenli biçimde kullanmanın yollarını öğreniyor.

Eğitmen: Işıl Şahin
Tarih: 21 Ekim 2015 Çarşamba 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Obje Tasarım 

Üretmek mutluluktur. Yaşamı daha güzel daha renkli kılacak objeleri üretmek, gündelik detaylara tasarımın penceresinden bakmayı amaçlayan atölye, ortak duyguya ve hünere dayalı keyifli zamanlar öneriyor. Üretime dayalı, tasarım ve uygulamanın iç içe geçtiği atölye ile yaşamı renklendirecek küçük detayları tasarlamak, tasarımları gerçeğe dönüştürmek için gerekli olan tüm bilgi ve beceriyi katılımcısına kazandırıyor.

Eğitmen: Asuman Tanyaş 
Tarih: 20 Ekim 2015 Salı 
Saat: 15.00-18.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Temel Afet Bilinci 

Türkiye, doğal afetlerle başı dertte olan fakat bu doğal afetlere yönelik yurttaş bilicinin oldukça sınırlı olduğu bir ülke. 1999 İzmit ve Düzce Depremleri ile birlikte deprem ve afet ile yaşamayı öğrenmek zorunlu hale gelirken, sadece deprem değil, diğer afetlerin de önüne geçmek, gerçekleştiğinde nasıl davranacağımızı, doğru ve yanlışları öğrenmek için, belediyemizin bünyesindeki BAK (Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı )’ın da uygulama alanında desteği ile kayıp ve kazaları en aza indirmek için planlanan atölye, her katılımcısını birer arama-kurtarmacı haline getiriyor. 

Eğitmen: Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK)
Tarih: 20 Ekim 2015 Salı 
Saat: 11.00-14.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Temel İşaret Dili 

İşaret Dili, işitme engellilerce kullanılan, duygu, düşünce, istek ve ihtiyaçların ifade edilmesi amacıyla görsel ve jestsel biçime dayanan dili ifade eder. Farklı ülkelerin farklı işaret dilleri, her işaret dilinin kendine özgü dil bilgisi kuralları vardır. Temel işaret dili eğitimi ile katılımcılar hem yeni bir dili öğreniyor hem de sosyal yaşama farklı bakışlar yaratan bir kolektif öğrenme sürecinin içinde yer alıyor.

Eğitmen: Kadıköy Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü
Tarih: 21 Ekim 2015 Çarşamba
Saat: 15.00-7.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi 

 

Yazın 

İnsan iletişimin en güçlü araçlarında biri olan yazmanın, yazarak anlatmanın temel yaklaşımlarına dair yapılacak çalışmaları içeren atölye ile katılımcılar, nitelikli eleştiri bakışına sahip iyi birer okur olarak, yazın dünyasıyla iç içe olma fırsatı yakalarlar. Yazın türleri hakkında bilginin yanı sıra yazı temrinlerini ve okuma çalışmalarının da yer alacağı atölye edebiyat ve yaşamın buluştuğu bir zemindir.

Eğitmen: Onur Behramoğlu
Tarih: 22 Ekim 2015 Perşembe 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi




Genç Atölyeler (18-30 Yaş): 


Dijital Genç Fotoğraf 

Görsel sanatların en önemli dallarından biri olan fotoğraf sanatını, gelişen dijital teknolojinin imkanlarıyla keşfetmek, yaygınlık kazanan dijital fotoğraf araçlarını tanımak, anın ve duygunun birleşimi olan fotoğraf kompozisyonunu yaratmayı hedefleyen Dijital Fotoğrafçılık Atölyesi ile katılımcılar görsel bir keşfe çıkıyor. Uygulamaya dayalı atölye ile katılımcılar, dijital fotoğraf makinelerini kullanabilme, fotoğraf için gerekli estetik bilgi ve birikime sahip olabilme fırsatı buluyor.

Eğitmen: Kemal Arslan 
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Genç İşaret Dili 

İşaret Dili, işitme engellilerce kullanılan, duygu, düşünce,istek ve ihtiyaçların ifade edilmesi amacıyla görsel ve jestsel biçime dayanan dili ifade eder. Farklı ülkelerin farklı işaret dilleri, her işaret dilinin kendine özgü dil bilgisi kuralları vardır. Temel işaret dili eğitimi ile katılımcılar hem yeni bir dili öğreniyor hem de sosyal yaşama farklı bakışlar yaratan bir kolektif öğrenme sürecinin içinde yer alıyor.

Eğitmen: Liriye Pırnak
Tarih: 24 Ekim 2015 Cumartesi 
Saat: 15.00-18.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Film Yapımı 

Görsel Sanatlar Modülü içinde yer alan Film Yapım Atölyesi, var olan koşullarda, eldeki imkanları değerlendirerek estetik bir film üretimi gerçekleştirmenin adıdır. Sadece düşük bütçeli olma ya da bir malzeme yoksunluğunun çözümü değil, fikri düzeyde de kuramsal bir tartışmanın ve mevcut üretim biçimlerine alternatif bir sinema üretiminin olanaklarını sinemaya yansıtmanın yoludur. Uygulama esaslı bir yöntemle ele alınan atölye ile film yapım süreçlerinin tümünü ele alan bir yöntem izleniyor. Film yapma tutkusunu paylaşan katılımcılarla etkileşimli, yaratıcı bir atölye katılımcısıyla buluşuyor.

Eğitmen: Mehmet Hacıosmanoğlu
Tarih: 22 Ekim 2015 Perşembe 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Latin Dansları 

Farklı kültürlerin etkisi ile şekillenen Latin Dansları hayatınıza sadece bir dans öğretmekten fazlasını katıyor. Dünyanın hemen her noktasında hızla yayılan Latin danslarının eğlenceli dünyasına giriş niteliğinde olan atölye ile katılımcılar, yaşamlarına ritim ve renk katacak bir deneyimi paylaşıyor.

Eğitmen: Selen Zeyrek
Tarih: 23 Ekim 2015 Cuma 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Oyun Yazarlığı 

Sahne Sanatları Modülü içinde Oyunculuk ve Tiyatro Tarihi Düşüncesi atölyeleri ile birlikte hayata geçen oyun yazarlığı atölyesi, dramatik yazarlığa giriş yaparak, temel kavramları, oyun yazarlığının incelikleri ve dramatik sanatlar hakkında nitelikli çalışmalar gerçekleştiriyor. Dramatik tasarımın temel kavramları olan ilginçlik, inandırıcılık, yoğunluk, toplumsal-düşünsel boyut ve çatışma üzerine bir dizi söyleşinin yapılacağı program eş zamanlı olarak bu kavramların metin düzeyinde incelenmesini de kapsıyor.

Eğitmen: Berfin Zenderlioğlu
Tarih: 24 Ekim 2015 Cumartesi 
Saat: 11.00-14.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Oyunculuk 

Sahne Sanatları Modülü içinde yer alan Oyunculuk Atölyesi ile katılımcılar, oyunculuğa giriş çalışmalarında yer alacaklar. Atölye, oyuncu olmak isteyen katılımcıya; kendini fark etmeyi sanatsal derinliğini ortaya çıkarmayı, yaratıcılığını ve hayal gücünü çalıştırmayı ve doğaçlama ile oyun yatama gücünü ortaya çıkarma yeteneğini kazandırıyor. Bedensel, düşünsel bütünlük, yaratma ve oynama cesareti etrafında gelişen atölye katılımcıların oyunculuk potansiyelini geliştirmelerini sağlıyor.

Eğitmen: Koray Tarhan
Tarih: 20 Ekim 2015 Salı 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Ritim Atölyesi 

Perküsyonların Dansı Ritim Atölyesi ile katılımcılar, vurmalı çalgılarla kendi özgün ritmini keşfederken, aynı zamanda terapi niteliği taşıyan bu çalışmayla hayatın getirdiği sorunlardan uzaklaşıp keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Perküsyonla oluşan ritmin yanı sıra birlikte çalma ve ritim tutmanın keyfinin paylaşıldığı bir atölye hayata geçiyor. 

Eğitmen: Nail Aksoy
Tarih: 19 Ekim 2015 Pazartesi 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Senaryo Yazarlığı 

Görsel Sanatlar Modülü içinde yer alan Senaryo Yazma Atölyesi ile katılımcılar, film senaryosuna hazırlık süreçlerini içeren çalışmalar gerçekleştiriyor. Senaryoyu oluşturan hem yazınsal hem de teknik becerinin geliştirmesini hedefleyen atölye, sinema sanatının en öneli öğelerinden biri olan senaryonun çıkış noktaları, geliştirilmesi ve oluşturulmasına yönelik usta eğitmenlerden destek alarak, kendi senaryo yolculuklarına giriş yapıyor.

Eğitmen: Selcan Özgür
Tarih: 19 Ekim 2015 Pazartesi 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Şiir ve Hayat 

Coğrafyamızın en etkili ve en uzun soluklu edebiyat türü olan şiirin, bilgisi ve düşüncesi üzerine gerçekleştirilecek atölye ile Türkçe şiirin kaynakları, belli başlı akımları, şiirin sanatının estetik ve düşünsel birikimi katılımcılarla paylaşılarak etkileşimli bir atölye çalışması gerçekleştiriyor. Şiiri ile hayat arasında köprüler kuracak atölye, Kadıköy’ün kuvvetli şiir belleğini tutacak bir atmosfer yaratıyor. 

Eğitmen: Haydar Ergülen
Tarih: 20 Ekim 2015 Salı 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi 

 

Tiyatro Tarihi ve Düşüncesi 

Sahne Sanatları Modülü içinde yer alan ve tiyatronun gelişimi, tarihi ve teatral düşünceyi oluşturan gelişmeleri içeren atölye ile katılımcılar, tiyatronun serüveni içinde keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Tiyatroyu oluşturan temel ögelerin her birinin konu edileceği atölyede katılımcılar tiyatronun entelektüel birikimine sahip olurken, tiyatro penceresinden bakarak sanatsal kültürel gelişme ve değişimlere, estetik ve insan bilimlerindeki etkileşimlere de tanıklık ediyor.

Eğitmen: Oya Yağcı
Tarih: 21 Ekim 2015 Çarşamba 
Saat: 19.00-22.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi


Fotoğraf Galerisi