101 Gece

Mekan Caddebostan Kültür Merkezi

B Salonu

Kadıköy Belediyesi Sinematek / Sinema Evi

Kadıköy Belediyesi Sinematek, düzenlediği bu ilk toplu gösterimde, sinema sanatının ustalarından Agnès Varda’nın filmlerinden oluşan bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

"101 Gece" (Les cent et une nuits de Simon Cinéma)

Yönetmen: Agnès Varda

Senaryo: Agnès Varda

Oyuncular: Michel Piccoli, Marcello Mastroianni, Henri Garcin, Julie Gayet, Mathieu Demy, Emmanuel Salinger.

Fransa, 1994, 135 dakika

Agnès Varda’nın sinemayı ve sinefilleri büyük bir sevgi ve neşeyle selamladığı bu filmde Michel Piccoli,  duvarları film afişleri ve sinema tarihine dair fotoğraflarla bezeli gösterişli, büyük bir evde yaşayan yüz yaşındaki eksantrik sinema delisi Simon Cinéma rolünde karşımıza çıkar.

Simon, hatıralarını kaydetmesine yardımcı olmak üzere 101 gün boyunca onu ziyaret edecek genç bir sinema öğrencisini (Julie Gayet) işe alır. Ve bunun üzerine film bizi Simon Cinéma’nın sinemaya dair hatıraları arasında başdöndürücü bir yolculuğa çıkarır.

Onlarca filmden bölümlerin yanı sıra sinema sohbetlerinin de yer aldığı eğlenceli bir şova dönüşen bu yolculuğa Catherine Deneuve, Jeanne Moreau, Jean-Paul Belmondo, Robert De Niro, Harrison Ford ve Harry Dean Stanton gibi birçok ünlü oyuncu, kendi sinema kariyerlerine ve sinema deneyimlerine dair anılarını paylaşmak üzere bizzat katılırlar.

İlk gösterimi 1995’te Berlin Film Festivali’nde yapılan filmde, sanat tasarımından müziğe, mizansenden kişisel yeteneğe, sinema sanatına hayat veren tüm araçları hayalle gerçeğin sihir yaratmak üzere iç içe geçtiği bir anlatıda ustalıkla kullanan Agnès Varda, sinemaya saygı duruşunda bulunan en özgün filmlerden birine imza atmıştır.

Film orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Bilet Fiyatları: Tam 8 TL, Öğrenci ve İndirimli 5 TL