KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

ETKİNLİKLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

ETKİNLİKLER

Belleğimin Parçaları / Fragmentos De Mi Memoria

Belleğimin Parçaları / Fragmentos De Mi Memoria

Sergi

Tarih18 Şubat 2023 - 10 Mart 2023

Saat 17:00

Mekan Barış Manço Kültür Merkezi

Sergi Salonu

Ana Teresa Vıcente

Mozaik, İspanyol sanatçı Ana Vicente'nin uğraştığı tüm sanatsal uzmanlıklar içerisinde, belki de en ustaca hareket ettiği alandır. Etimolojik olarak "mozaik" kelimesinin çıktığı toprakların esin perileri sanatçıyı o kadar etkilemiş olacak ki, hala El Salvador'da ortaya çıkardığı ilk işine dair anılarını taptaze koruyor.

Sanatçının İstanbul’da geçirdiği süreç ise, mozaikte bulduğu Bizans sanatının temel sanatsal ifadelerini eserine taşımasına yardımcı olması açısından, kendisine ve çalışmalarına muazzam bir katkı sağlamış.

Belleğimin Parçaları, mozaik sanatında uygulanan farklı teknik, düşünüş ve bakış açılarının aynı potada harmanlandığı bir karışımdır.

Cervantes Enstitüsü, Kadıköy Belediyesi ile işbirliği ve sanatçının liderliği eşliğinde, bu sergiyi çocuklara yönelik bir atölye çalışması eşliğinde sunacak.

Ücretsiz