KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

ETKİNLİKLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

ETKİNLİKLER

Bizans'tan Osmanlı'ya İstanbul Mutfak Kültürü

Bizans'tan Osmanlı'ya İstanbul Mutfak Kültürü

Söyleşi

Tarih23 Şubat 2019

Saat 14:00

Mekan Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi

Konferans Salonu

TESAK Cumartesi Söyleşi Dizisi

Konuşmacı: Doç. Dr. Özge Samancı

İki imparatorluğun başkenti İstanbul, uzun bir tarihsel süreçte çok çeşitli kültürel katmanlarla beslenmiştir. Bugün İstanbul mutfağı uzak geçmişinden izler taşısa da, 1950’lerden günümüze sürekli değişen nüfus ve sosyo-ekonomik şartların etkisiyle oldukça farklı bir yapıya ulaşmıştır.

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı’nın söyleşisinde geleneksel İstanbul mutfağı ele alınacak. Bizans geçmişine değinildikten sonra İstanbul’un Osmanlı başkenti oluşundan itibaren yemek kültürü açısından nasıl değişip zenginleştiği, gıda tüketim maddeleri, pişirme teknikleri ve sofra adabı başlıklarıyla tarihsel referanslar eşliğinde anlatılacak.

Bu lezzetli söyleşiye davetlisiniz.

Ücretsiz