Bizans'tan Osmanlı'ya İstanbul Mutfak Kültürü
Bizans'tan Osmanlı'ya İstanbul Mutfak Kültürü
Söyleşi
Konferans Salonu
TESAK Cumartesi Söyleşi Dizisi
Konuşmacı: Doç. Dr. Özge Samancı
İki imparatorluğun başkenti İstanbul, uzun bir tarihsel süreçte çok çeşitli kültürel katmanlarla beslenmiştir. Bugün İstanbul mutfağı uzak geçmişinden izler taşısa da, 1950’lerden günümüze sürekli değişen nüfus ve sosyo-ekonomik şartların etkisiyle oldukça farklı bir yapıya ulaşmıştır.
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı’nın söyleşisinde geleneksel İstanbul mutfağı ele alınacak. Bizans geçmişine değinildikten sonra İstanbul’un Osmanlı başkenti oluşundan itibaren yemek kültürü açısından nasıl değişip zenginleştiği, gıda tüketim maddeleri, pişirme teknikleri ve sofra adabı başlıklarıyla tarihsel referanslar eşliğinde anlatılacak.
Bu lezzetli söyleşiye davetlisiniz.
Ücretsiz