Darü'l-Elhan 100. Yıl Kutlama Konseri

İlke Karcılıoğlu - “Bozkırın Ortasında” Orkestra Süiti Orchestral Suite

Sonat Mutver - “Carceri” Orkestra Süiti Orchestral Suite

Ulvi Cemal Erkin - “Köçekçe” Orkestra Süiti Orchestral Suite

1916-17'de kurulan Darülelhan için çok şey söylenebilir. Ne var ki bu kurumun Türkiye'nin müzik sanatı hayatındaki ayrıcalıklı yeri, bu sanatın ilk defa sistemli, metotlu bir eğitim/öğretime kavuşması, yani 'okullaşma'sından gelmektedir. Dönemin yöneticileri, 1. Dünya Savaşının buhranlı günlerinde böyle bir kurumu oluşturmayı göze almışlardır. Demek ki ülkenin müzik hayarındaki gecikmiş bir zorunlu ihtiyacı tespit etmişlerdir. Darülelhanı Türkiye sanat dünyasının bu alandaki eksikliğini, boşluğunu giderecek ilk ciddi kurum olarak kültür tarihinde tescil edilmiş ve yerini almıştır.

Bilet fiyatları: 20-25 TL

26 Ekim'de satışa çıkacak olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx adresinden temin edilebilir.

Zorunlu sebeplerle gerçekleşemeyen etkinliklerin, bilet tutarları iade edilir.