Directed By Women Turkey - Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali

Tarih16 Eylül 2021

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Directed By Women

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Eylül ayında Directed By Women adıyla gerçekleştirilen festivalin Türkiye organizasyonu olan Directed By Women Turkey / Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali, bu sene 3’üncü kez seyirciyle buluşuyor.

Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek olan festival, 16-19 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle Yeldeğirmeni Sanat’ta gerçekleşecek.

Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, sinema alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeyi, üretimlerini teşvik etmeyi ve farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Bu sene üçüncüsü gerçekleşecek olan festivalde Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 40’tan fazla film gösterilecek, sektörel söyleşi ve atölye çalışmaları yer alacak. Her kategoride seçilecek bir filme en iyi film ödülü verilecek. Ayrıca bu sene Danimarka Kültür Enstitüsü işbirliği ile festival programında Danimarka kısa film seçkisi ve özel konukları olacak.

GÜNÜN PROGRAMI:

14.00-15.30 – BELGESEL ÖZEL GÖSTERİM

“Ölüm Ne Yana Düşer Usta?” – Yönetmen: Gül Büyükbeşe

"Ölüm Ne Yana Düşer Usta", Türkiye tarihindeki en kanlı katliamlardan üçüne, 5 Haziran Diyarbakır, 20 Temmuz Suruç, 10 Ekim Ankara katliamlarına çeviriyor kamerayı. 140 canı kaybettik, yüzlerce insan sakat kaldı, binlerce insan yaralandı. Hiçbirimiz bir daha aynı olamadık. Belgesel bu katliamların tanıklarının öyküleri ve izleyen çalkantılı sürecin hukuki altyapısına açıklık getiren avukat söyleşileri ile o dönemin hafıza kaydını tutmaya çalışıyor.

Türkçe, İngilizce altyazılı

Gösterim Yeri: Alt Salon

16.00-16.45 – GÖSTERİM SEÇKİSİ / NATIONAL SCREENINGS

Emine, Gümül ve DigĞerleri – Beste Erener

Gökkuşağı – Seçil Yeşildirek

Dumansız Hava Sahası – Halenur Uzunoğlu

Aynı Yerde Değiliz – İrem Tulgaroğlu

Yüzyüze – Birnur Karatimur Çutsay

Gösterim Yeri: Alt Salon

17.30-19.00 – WORKSHOP

"Hakikatin Peşinde Bir Sorumluluk Alanı Olarak Belgesel"

Gül Büyükbeşe ile Belgesel Sinema Üzerine

Söyleşi Yeri: Alt Salon

20:00-21.30 – ULUSAL FİNALİSTLER 1 / NATIONAL FINALISTS 1

Bir – Elif Sözen

Yankı – Hazal Kara, Sezin Ertek

Counting Down – Oya Babaoğlu

61st av Number 4 – Çağıl Saydam

Münhasır – Yeşim Tonbaz

Gösterim Yeri: Bahçe

21.45-23.00 – DANİMARKA SEÇKİ 1 / DANISH CULTURAL INSTITUTE COOPERATION SCREENINGS

Abu Adnan – Sylvia Le Fanu

En Flirt – Zinnini Elkington

In The Blink Of An Eye – Katrina Brocks

Gösterim Yeri: Bahçe

Festivalin detayları, Directed By Women Turkey'in sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.