Directed By Women Turkey - Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali

Tarih17 Eylül 2021

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Directed By Women

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Eylül ayında Directed By Women adıyla gerçekleştirilen festivalin Türkiye organizasyonu olan Directed By Women Turkey / Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali, bu sene 3’üncü kez seyirciyle buluşuyor.

Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek olan festival, 16-19 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle Yeldeğirmeni Sanat’ta gerçekleşecek.

Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, sinema alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeyi, üretimlerini teşvik etmeyi ve farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Bu sene üçüncüsü gerçekleşecek olan festivalde Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 40’tan fazla film gösterilecek, sektörel söyleşi ve atölye çalışmaları yer alacak. Her kategoride seçilecek bir filme en iyi film ödülü verilecek. Ayrıca bu sene Danimarka Kültür Enstitüsü işbirliği ile festival programında Danimarka kısa film seçkisi ve özel konukları olacak.

GÜNÜN PROGRAMI:

15.30-17.00 – WORKSHOP

Kısa Filmlerde Festival Stratejileri: Hatice Aşkın

Atölyede, sinopsis aşamasından dağıtım aşamasına kadar bir filmin yapım süreçlerinde önemli bir yere sahip olan ulusal ve uulslararası festivaller üzerine geliştirilebilecek stratejiler ele alınacaktır.

Söyleşi Yeri: Bahçe

17.30-19.00 – WORKSHOP

How To Pitch: Tanne Sommer (English)

Writer and director Tanne Sommer shows to make a great and sharp pitch through her own example from pitching to Netflix. Afterwards the participants will try to make their own pitches.

For this workshop, you will need to bring an idea/story.

Söyleşi Yeri: Alt Salon

20.00-21.45 – ULUSLARARASI FİNALİSTLER 1 / INTERNATIONAL FINALISTS 1

Hum – Mo O'Connell (Ireland)

May She Rest in Peace – Nazol Kashani (Iran)

On The Otherside Of The Mountains – Nina Dore (France)

The Fishergirl – Lucia Lore (Italy)

The Israel Trail: Procession – Meirav Heiman, Ayelet Carmi (Israel)

Zero – Clare Louise Frost (USA)

Gösterim Yeri: Bahçe

22.00-23.30 – GENÇ BAKIŞ FİNALİSTLER / YOUTH VIEW FINALISTS

Chained To The Screen – Kiara Xiomara Bazan (Peru)

Bodies That Fight – Catalina Ibanez (Chile)

Ego – Didem Kalaycı (Türkiye)

Hello Frisco – Ava Bounds (United Kingdom)

Kozan – İlayda İşeri (Türkiye)

Symbiosis – Alona Shylova (Ukraine)

The Girl Who Cried Sick – Ruby Taylor (Australia)

The Gull’s Shriek – Ava Ghahremanifar (Iran)

The Juggler – Esme Merrel (United Kingdom)

The Fountain – İlayda İşeri (Türkiye)

Gösterim Yeri: Bahçe

Festivalin detayları, Directed By Women Turkey'in sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.