Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir

Mekan Kadıköy Belediyesi Akademi

Kadıköy Belediyesi

Kent ve Toplumsal Mücadeleler Belgesel Film Gösterimi ve Söyleşileri

"Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir"

Yönetmen: İmre Azem

Yapım Yılı: 2011

Süre: 93 dk.

Ekolojik eşikler aşılmış, ekonomik eşikler aşılmış, nüfus eşikleri aşılmış, sosyal uyum bozulmuş. İşte neoliberal kentleşmenin fotoğrafı: “Ekümenopolis”.

Bu ilk uzun metrajlı belgeseliyle İstanbul’a bütüncül bir yaklaşımla bakmayı amaçlayan ve değişim kadar onun dinamiklerini de sorgulayan İmre Azem, bizi yıkılmış gecekondu mahallelerinden gökdelenlerin tepelerine, Marmaray’ın derinliklerinden üçüncü köprünün güzergâhına, gayrimenkul yatırımcılarından kentsel muhalefete, bu uçsuz bucaksız kentte uzun bir yolculuğa çıkartıyor.

Bu sayede belki de yaşadığınız İstanbul’u yeniden keşfedeceksiniz ve umarız ki değişime seyirci kalmayacak, onu sorgulayacaksınız.

Gösterim, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecektir.

Ücretsizdir.

Film gösterimlerinin düzenleneceği günlerde, saat 19.00’da TESAK’tan (Eski Başkanlık Binası) ve 19.15’te Kadıköy Belediyesi Ana Hizmet Binası B Kapısı’ndan Kadıköy Belediyesi Akademi’ye servis hareket edecektir.