KÜLTÜR SANAT PORTALI

KÜLTÜR SANAT PORTALI

ARA

ETKİNLİKLER

Yazdır -A +A Sayfayı Paylaş

ETKİNLİKLER

Ferdinand Rebay Sonatları (Türkiye’de İlk Seslendiriliş)

Ferdinand Rebay Sonatları (Türkiye’de İlk Seslendiriliş)

Konser

BİLET AL

Tarih16 Nisan 2022

Saat 20:00

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Üst Salon

Belma Çeliksırt (viyola), Cem Çeliksırt (gitar)

Gitar çalmamasına rağmen gitar için 100'ün üzerinde eser veren Avusturyalı besteci Rebay'ın eserleri son 20 yıl içerisinde gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. El yazmaları Heiligenkreuz Manastırı'nda bulunan bu eserlerden solo gitar için yazılmış olan, Schubert'in gitar repertuvarındaki eksikliğini giderebilecek derinlikte bir sonat ve eşlik enstrümanı olarak piyano yerine gitarı tercih ettiği orjinal bir Viyola Sonatı yer almaktadır.

Bu konserde Belma Çeliksırt ve Cem Çeliksırt, viyola gitar ikilisi bu iki eserin Türkiye’de ilk seslendirilişlerini gerçekleştiriyor.

Bilet Fiyatları: Tam 50 TL, Öğrenci ve İndirimli 25 TL

 

Değerli misafirlerimiz, etkinlik sırasında izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır, muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.

Etkinlikten en az 15 dakika önce gelmenizi, etkinlik sırasında salona giriş çıkış yapmamanızı, salona girmeden önce cep telefonu ve saat alarmlarınızı kapatmanızı, etkinlik sırasında fotoğraf ve film çekimi yapmamanızı önemle rica ederiz.