Golden Horn Brass

Tarih30 Mayıs 2022

Kadıköy Belediyesi

Golden Horn Brass

Julian Lupu (trompet), Renato Lupu (trompet), Emre Berbergil (trombon), Sinan Şirin (tuba), Begüm Gökmen (korno)

2004 yılında Begüm Gökmen tarafından kurulan Golden Horn Brass, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesliler beşlisidir. Dev bir orkestranın gücünü kendilerinde toplamış bu bileği ve nefesi kuvvetli çekirdek ekip, bir araya geldikleri günden beri çalgılarındaki ustalıklarıyla en hassas, en kırılgan, billursu tınıları ile müziği adeta altın bir kumaş gibi örüyor.

Hem orkestra repertuvarında, hem de eğitim alanında uzmanlaşmış seçkin müzisyenlerden oluşan topluluk, her konserlerinde karşımıza son derece zengin bir programla çıkıyor. Titizlikle hazırladıkları bu programların içinde Barok dönem ve Klasik dönem eserlerinin yanı sıra, unutulmaz caz ve pop şarkıları, ayrıca halk ezgilerinin sofistike düzenlemeleri yer alıyor.

Yıllardır verdikleri eser siparişleriyle birçok besteci için motivasyon kaynağı olan beşli, bir yandan da “eğitim konserleri” başlığı altında uzun yıllardır sürdürdükleri ve genç kitleleri müzikle buluşturup yetiştirmeyi hedefleyen etkinlikleriyle müziğin toplumsallaşmasına katkıda bulunuyor.

Andante dergisinin 2014’te beşincisini düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” seçilen Golden Horn Brass, yurt içindeki sayısız konserin yanı sıra, yurt dışındaki birçok prestijli organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. (2019  Zagrep Velicka Gorika Brass Festivali; 2018 Bern, 2017 Bükres Milli Tiyatro, 2017 Almanya Saurland Brass Week, 2016 Berlin-Konzerthaus, 2015 Avusturya Schagerl Brass Festivali, 2014 14. İtalian Brass Week)

Verdi - Aida triumph march

Aşık Veysel - Uzun ince bir yol

Anonim - Sonate die bankelsinger lieder

Bizet - Carmen ouverture & habanera

Mozart - Eine kleine nacht musik

Panella - El gato montes

Piazzolla - Oblivion

Anonim - Çay elinden öteye

Anonim - Zeytinyağlı yiyemem

Kingston - Russian Fantasy

Dinicu - Hora staccato

J. Hun - Classical medley

Anonim - Dere geliyor

Koşma - Autmn leaves

Mancini - Pink panther

Mehves Hanım - Nihavend longa

Bilet fiyatları: 35-40 TL

Arasız olarak yaklaşık 50 dakika sürecek olan konserin biletleri 23 Mayıs’ta satışa çıkacaktır.

Biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden veya bilet.kadikoy.bel.tr  adresinden temin edilebilir.

Değerli misafirlerimiz, etkinlik sırasında izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır, muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.