Gölge Veri
Gölge Veri
Gösteri
Alan Sahne
Çıplak Ayaklar Kumpanyası
Koreografi: Melih Kıraç
Yaratım ve Performans: Aslı Öztürk, Büşra Firidin, Mihran Tomasyan, Melih Kıraç
Dış Göz: Duygu Güngör
Işık Tasarımı ve Uygulama: Utku Kara
Ses Tasarımı: Berkant ‘Doktor’ Kılıçkap
Kostüm: Selen Hayal
Fotoğraf: Cihan Bacak, Osman Nuri İyem
Gölge Veri, dans ve hafıza arasındaki ilişkiyi irdeleyen, dansı hafızanın performansı olarak deneyimlemeye davet eden bir çalışma.
Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın, kişisel anılardan yola çıkarak ve dansın kolektif belleğini harekete geçirerek oluşturduğu koreografi, her bir hareketin geçiciliğine dikkat çekerken dansın geçmişten geleceğe aktarımını ve kaydını sahneliyor. Bu bütünlüğüyle saklanamaz, korunamaz ve geçici sanat disiplini üzerine düşünürken, birbirinden bağımsız binlerce anının ve anların gelecekte tek ve yeni bir anlatının parçaları olma ihtimali üzerinden bir tahayyül kuruyor.
*Gölge Veri, Selen Ansen küratörlüğünde gerçekleşen Performans Programı’nın “Katılma” başlıklı bölümü için üretildi ve ARTER tarafından desteklendi.
13+
Bilet Fiyatları: Tam 80 TL, Öğrenci 50 TL, Gençler Ayakta 30 TL
Gençler Ayakta projesi, 18-30 yaş arasındaki gençlerin tiyatroya katılımını teşvik etmek amacıyla Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy tarafından hayata geçirilen bir gençlik projesidir. Bu proje kapsamında oluşturulan Gençler Ayakta kategorisinden bilet alan seyirciler, Alan Kadıköy’de sahnelenen performansları salonun yalnızca balkon katından ve ayakta olarak izleyebilirler. Bu kategori özelinde, seyircilerin salona alınabilmesi için bilet kontrolü sırasında kimlik beyan etmeleri zorunludur.
Değerli misafirlerimiz, etkinlik sırasında izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır, muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.
Etkinlikten en az 15 dakika önce gelmenizi, etkinlik sırasında salona giriş çıkış yapmamanızı, salona girmeden önce cep telefonu ve saat alarmlarınızı kapatmanızı, etkinlik sırasında fotoğraf ve film çekimi yapmamanızı önemle rica ederiz.