İtalyan Film Günleri

Mekan Yeldeğirmeni Sanat

Alt Salon

Kadıköy Belediyesi & İtalyan Kültür Merkezi

Kadıköy Belediyesi, İtalya sinemasından çeşitli örnekleri, Mart ayı boyunca ücretsiz olarak izleyicisiyle buluşturuyor. İtalyan Kültür Merkezi ortaklığı ile en yeni İtalyan filmlerinden örnekler içeren film günleri Yeldeğirmeni Sanat'ta başlıyor.

- 7 Mart 2016 Pazartesi 19.30

"Benden Uzak Dur" (Stai Lontana Da Me)

İtalya, 2013, 82’

Yönetmen: Alessio Maria Federici

Oyuncular: Enrico Brignano, Ambra Angiolini, Anna Galiena, Giampaolo Morelli, Giorgio Colangeli, Fabio Troiano, Gianna Paola Scaffidi, Giorgia Cardaci, Fabrizia Sacchi, Massimo Olcese, Michela Andreozzi, Massimiliano Vado, Michele Gammino, Max Paiella.

Jacopo piyasada bulunan en iyi çöpçatanlık şirketinin sahibidir. İlişkisi tükenmekte olan bir kişiyi eline verin en kısa zamanda onları en mutlu çift yapsın. Ama içinden çıkamadığı tek durum kendisidir: kendisiyle nişanlanan her kadına uğursuzluk getirir! Bazıları Acil Servise bile gitmek zorunda kalır, bazıları ise kariyerlerinden olurlar. Sonunda çareyi kaçışta bulur. Jacopo kendisi de bilir ki, felaketlere sebep olmamak için ilk kaçanın o olması gerektiğini öğrenir. Ama günün birinde hırslı, güzel Sara’yla karşılaşınca aşık olur. O da ona karşılık verir, ama felaketler üstüste gelmeye başlayınca işin içinden çıkmak kolay olmayacak.

- 14 Mart 2016 Pazartesi 19.30

"Zurnanın Son Deliği" (L’Ultima Ruota Del Carro)

İtalya, 2013, 113’

Yönetmen: Giovanni Veronesi

Oyuncular: Elio Germano, Alessandra Mastronardi, Ricky Memphis, Sergio Rubini, Virginia Raffaele, Alessandro Haber, Francesca Antonelli, Maurizio Battista, Francesca D'Aloja, Massimo Wertmüller, Elena Di Cioccio, Luis Molteni, Dalila Di Lazzaro, Matilda Lutz, Francesco Formichetti, Ubaldo Pantani.

Ernesto, hayatın gerçek değerlerini asla kaybetmeksizin, kendi hırslarını takip etmeye çalışan basit bir adamdır. Döşemeci, yuva aşçısı, nakliyeci, şoför, figüran... Beraberindeki arkadaşı Giacinto ile birlikte 70'lerden bugüne İtalya tarihinin önemli aşamalarını yeniden yaşıyoruz. Giovanni Veronese, İtalyanların ve İtalya’nın erdemlerine ve noksanlıklarına dikkatlice göz atarak, çağımızın kahramanlarından birinin yaşadığı zorluklarını ve aynı zamanda olağanüstü durumlarına koral bir komediyle ortaya koyuyor.

21 Mart 2016 Pazartesi 19.30

"Günaydın Babacığım" (Buongiorno Papa)

İtalya, 2012, 102’

Yönetmen: Edoardo Leo

Oyuncular: Raoul Bova, Marco Giallini, Edoardo Leo, Nicole Grimaudo, Rosabel Laurenti Sellers, Paola Tiziana Cruciani, Mattia Sbragia, Ninni Bruschetta, Pamela Saino, Alessio Sardelli.

Andrea 38 yaşında, yakışıklı ve kendinden emin biri. Yalnız yaşıyor, kadın düşkünü ve product placement işiyle meşgul olan önemli bir şirkette kariyer arayışında. Hayatı bir gecelik maceralarla geçmekte ve her şey yolunda gibi gitmekte: sorumluluk yok, iş ve eğlence. Ama bir gün, beraber yaşadığı işsiz arkadaşı Paolo ile Layla’yla karşılaşır. Kız son derece kaprisli, 18 yaşında ve onun için biçilmiş bir kaftan olduğunu söylemekte. Sadece bu kadar da değil. Kızla beraber dedesi Enzo’da eski bir rockçu ve bu arada babasının kim olduğunu bilmiyor... Temelli kalmak için gelirler.

- 28 Mart 2016 Pazartesi 19.30

"Oğlu Yaptı" (È Stato Il Figlio)

İtalya, 2012, 90’

Yönetmen: Daniele Ciprì

Oyuncular: Toni Servillo, Giselda Volodi, Alfredo Castro, Aurora Quattrocchi, Benedetto,Raneli, Fabrizio Falco, Pier Giorgio Bellocchio, Giacomo Civiletti, Piero Misuraca, Alessia Zammitti.

Ciraulo ailesi, Palermo’nun Zen mahallesinde yaşayan fakir bir ailedir. Ama evlerinin önünde gıcır gıcır bir Volvo durmaktadır. Bu harika araç, Ciraulo ailesinden birinin bir mafya çatışması esnasında tesadüfen ölmesi üzerine alınan tazminatla satın alınmıştır. Ailenin erkek çocuğu Tancredi, bir eğlence akşamında arabanın kapısını çizer. Vahim bir durum yoktur ama baba çok büyük tepki gösterir ve polisin söylediğine göre oğul babayı öldürür. Gerçeküstü ve metafizik bir macera...

Tüm gösterimler ücretsizdir