Kadıköy’ün Belleği Dr. Müfid Ekdal

Mekan Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi

Konferans Salonu

Kadıköy Belediyesi

Konuşmacılar: Özalp Birol, Ali Ekdal, Burak Çetintaş.

Haydarpaşa Hastanesi’nin eski başhekimlerinden, hayatını hekimliğe ve Kadıköy tarihi üzerine araştırmalara adamış, yazdığı kitaplarla “Kadıköy’ün belleği” haline gelmiş Dr. Müfid Ekdal, vefatının beşinci yılında, Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nde  ailesi ve sevenleri tarafından anılacak.

Özalp Birol, Ali Ekdal ve Burak Çetintaş’ın konuşmacı olacağı programa tüm Kadıköylüler davetlidir.

Dr. Müfid Ekdal: 1918’de İstanbul’da doğdu. 1942’de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1950’de Kadıköy Numune Hastanesi’nde dahiliye uzmanı oldu. 1963-65 yılları arasında kardiyoloji ihtisası için İngiltere’ye gitti ve bu dalda uzman oldu. 1979’da Numune Hastanesi’nde Dahiliye Servis Şefi, daha sonra da başhekim oldu. 1983’te emekli oldu. 11 Temmuz 2014’te, 96 yaşında vefat etmiştir. Hayatı boyunca Feneryolu’ndaki doğduğu köşkte yaşamıştır. 2012 yılında Kadıköy Belediyesi, Ekdal’ın evinin bulunduğu sokağın devamındaki Gazi Muhtar Paşa Çıkmazı’na ilçeye yaptığı katkılardan dolayı “Dr. Müfid Ekdal Çıkmazı” adını verdi.

Müfid Ekdal’ın Kardiovasküler “Sistem Hemodinamiği”, “Tıphaneden Numuneye” gibi tıbbi yayınlarının yanı sıra “Kapalı Hayat Kutusu: Kadıköy Konakları”, “Prenses Ela”, “Eski Bir İhtilalciden Dinlediklerim”, “Tanıdığım İnsanlar, Yaşadığım Olaylar”, “Bir Fenerbahçe Vardı”, “Bir Konak, Bir Ömür, Bir Devir”, “Bizans Metropolünde İlk Türk Köyü Kadıköy” ve “Kadıköy Sokakları” adlı eserleri bulunuyor.

Etkinlik ücretsizdir